Hírek

Gőzerővel készülnek a korosztályos súlyemelők

2024. április 05., 21:23

A vármegye bajnokság, a Tóth Géza Emlékverseny és a Savaria Kupa után is gőzerővel készülnek a korosztályos súlyemelők. Márkus Erzsébet és Ligeti Ferenc tanítványai Budapesten az Iskolások Országos Bajnokságán vesznek részt, ahol több szombathelyi versenyző esélyesként indul.

Gőzerővel készülnek a korosztályos súlyemelők

Hazai környezetben startolt az idei versenyszezon a Haladás VSE súlyemelői számára. Az idényt a Vas vármegye bajnoksággal kezdték a tehetséges korosztályos sportolók, majd a Tóth Géza Emlékversennyel és a Savaria Kupával folytatódott az erőfelmérők sorozata. Ezeken a versenyeken két tucat érmet szereztek a fiatalok, folytatnák ezt az eredményességet. Heti több edzéssel készülnek a Rohonci úti súlyemelő teremben, hiszen hamarosan újabb erőpróba vár a fiatalokra. Az országos bajnokságon többen nagy dobásra készülnek.

Márkus Erzsébet - szakosztályvezető, Haladás VSE

Április 14-én Budapesten lesz az iskolás országos bajnokság, ez most a fiataloknak ad otthont. Tehát gyakorlatilag a 12 és 19 éves kor közötti gyerekeket szólítjuk itt meg és izgatottan várom. S mondom már itt a gyerekeknek is, hogy úgy néz ki dupla dobogón lesz a verseny. Én versenyeztem anno dupla dobogón, meglátjuk hogy fogják élvezni ezt a gyerekek. Nyilván egy érdekes szituáció lesz, kíváncsian várom.

Márkus Erzsébet és Ligeti Ferenc a budapesti versenyen felmérheti, hogy tanítványaik hol állnak az erősorrendben, valamint ezen a rendezvényen a legjobbak elnyerik az Iskolások Országos Bajnoka címet. Ez a rendezvény abból a tekintetből is fontos állomás lesz, hogy a válogatott edzők testközelből figyelhetik meg a versenyzőket. A szombathelyi egyesület népes delegációval készül a fővárosba és több érmes helyezésben is reménykednek. A Darabos testvérek mellett Molnár Kinga is nagy dobásra készül a szezon során, így Budapesten is.