Hírek

Gépekkel és kézi erővel dolgoztak a SZOVA és a Szompark munkatársai a Joskar-Ola-lakótelepen

2024. március 22., 20:35

Gépekkel és kézi erővel dolgoztak a SZOVA és a Szompark munkatársai a Joskar-Ola-lakótelepen

Folytatódik a tavaszi nagytakarítás a Joskar-Ola lakótelepen, ami az aluljáró és a piac melletti parkolók megtisztításával kezdődött. Csütörtökön a Hajnal, Tavasz, Ősz és Nyár utcákban dolgoztak a Szompark és a SZOVA munkatársai: megtisztították a parkolókat, az úttestet, a vízelvezetőket és a járdákat. Az érintett szakaszokat a közterület-felügyelet előzőleg lezárta, hogy a parkoló autók ne akadályozzák a munkát.

Ágoston Sándor - irodavezető, Szombathelyi Közterület-Felügyelet
- Hála isten azt tudom elmondani az elmúlt év illetve az idei hónapok tapasztalatai alapján, hogy a lakosság részére a tájékoztatások nagyon jól átmentek, az információ áramlás jó volt, nyilván megértik a lakók is, hogy ez az Ő lakókörnyezetük illetőleg az Ő megélhetésük szépségéért, szépítésének történik.  

A korábbi évekhez hasonlóan idén is több szakaszban tisztul meg a lakótelep.

Kelemen Krisztián - önkormányzati képviselő
”A következő nagy utcatakarítás az pedig május 21-én lesz a Barátság utca 2-20. tömbbelsőkben. Itt szintén hasonlóan, mint most kézi és gép erővel fognak takarítani a Szompark munkatársai metszik a fákat illetve a FÉHE Kft. közfoglalkoztatott munkatársai pedig összeszedik a szemetet. A területet ugyanúgy a közterület fogja zárni és biztosítani.

A nagytakarítás részeként ma délután önkéntes szemétszedő akciót is szerveztek. A Szompark munkatársai közben már az új, kistestű ebeknek szánt kutyafuttató kialakításán is dolgoznak a Pázmány Péter körút végén lévő zöld területen. A fejlesztés még a tavasszal megvalósul.