Hírek

Ga-Liba Gasztrofesztivál

2014. szeptember 02., 17:04

Mozgalmas hétvégére készülhetünk szeptember 12-14-én: első alkalommal rendezik meg a Ga-Liba Gasztrofesztivált Szombathely Fő terén, Big Band Fesztivál és Magyar Dal Napja is lesz. A szervező AGORA sajtótájékoztatón számolt be a rendezvényekről.

Ga-Liba Gasztrofesztivál

Márió, a tangóharmonika virtuóza zenével nyitotta a sajtótájékoztatót. Ő lesz a Ga-Liba Gasztrofesztivál egyik fellépője. A rendezvényt első alkalommal hívta életre az AGORA azzal a céllal, hogy meghosszabbítsák a turisztikai szezont, és kapcsolatot teremtsenek a Szent Márton héttel. Három napon át, húsz vendéglátós várja libás finomságokkal és más vasi specialitásokkal az éhes vendégeket a Fő téren.  

Parais István - igazgató, AGORA
"A liba falatok, a különböző libaságok lesznek előtérben, mind helyi, Vas megyei gasztroszolgáltató jóvoltából juthatunk ezen falatokhoz, tehát a liba a fő vonal."

Az ízutazást zene kíséri: fellép többek között Török Ádám és a Mini, Kökény Attila és a Pannon Cigányzenekar. A koncertek sora szombaton a Big Band Fesztivállal folytatódik, kilencedszer rendezik meg a swing ünnepét. A házigazda Isis Big Band mellett négy másik együttes szerepel majd.

Pintér Róbert - zenekarvezető, Isis Big Band
"Az idei fesztivál egyik különlegessége, hogy idén a zene kiegészül a tánccal. A Vasi Swing Táncegyesület fog bemutatót és oktatást tartani azért, hogy a későpbbi koncerteken a közönség swing táncot tudjon járni."

A vasárnap a magyar dal jegyében telik. A két Fő téri szípadon 10 koncert várja a zenebarátokat. Sokféle műfaj és számos helyi tehetség megmutatja magát. Fellép a 30Y és a Pannonia Allstars Ska Orchestra.

Prieger Szabolcs - szakmai igazgatóhelyettes, AGORA
"Magyar dal napja immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre Szombathelyen. Mindig az volt a vezérmotívum, hogy teret adjunk fiatal feltörekvő, illetve Szombathelyről elszármazott zenekaroknak. Kettőt említenék, itt lesz a Karak és Szatmári Juli is fellép."

Először szerepel helyszínként a Magyar Dal Napján a Joskar-Ola Napok színpada, vasárnap este nyolckor itt lép fel az Ocho Macho.