Hírek

Folytatódtak a haltelepítések

2020. április 03., 22:11

Idén eddig 23 tonnna halat telepített a vizekbe a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége. Csütörtökön megint hoztak a tavainkba. Vasvár, Püspökmolnári és Újperint után a Csónakázó tónál állt meg a szállító jármű.

Folytatódtak a haltelepítések

A Csónakázó-tóba 1400, a horgásztóba 600 kg háromnyaras ponty került. Ezek azonnal horgászhatóak, nem rendelnek el tilalmat.

Fördős István - halőr
“Ha betartják a tisztes távolságot egymástól, és odafigyelnek arra, hogy ne fertőzzék meg a többieket, akkor tudnak a szabadidős tevékenység keretében horgászni, húsvétra tudnak fogni finom halat, nagyon jó minőségű halat joztunk megint, súlyban átleg két kiló fölöttiek, tehát ezt a horgász kedveli, mert nem a pici hal, nem a nagy hal, hanem a pecsenyehal, amit sütőben lehet készíteni.”

Ez a halfajta kerül itt leggyakrabban a szákba - mondja egy ifjú horgász.

Soós Dániel Sándor
“Pontyot és keszeget, kárászt szoktam fogni, apának nem mindig sikerül ez, én majdnem minden nap szoktam fogni halat!

Most is, ebben az időszakban is, itt a Csótónál? - Itt szoktunk leginkább horgászni, és nagyon sok halat fogtunk már innen! - Mi a csali? - Pop up és kukorica!”

A járványhelyzet miatti szigorúbb szabályokat érdemes tartani, de a horgászok azt mondják, jó kijönni a természetbe.

Soós Balázs
“Sajnos a tömeges sportrendezvények korlátozásra kerültek, itt nekünk bevezetésre került egy öt méteres távolságtartó szabály, amit mi hála Isten’ be is tudunk tartani, és ez tényleg egy lehetőség számunkra a kikapcsolódásra, a feltöltődésre, és a mostani helyzetben egy rendkívüli lehetőség, hogy sportolási, kikapcsolódási tevékenységet végezzünk.”

Ezúttal 10,5 tonna halat telepített a szövetség a Vas megyei horgászvizekbe. A halasítás folytatódik, a szezonban még többször is érkezik ponty.