Hírek

Folytatódik a Berzsenyi Dániel Könyvtár olvasásnépszerűsítő programja

2011. szeptember 15., 12:25

Az egy éven át tartó Könyvhódító című programhoz a megye számos iskolájából csatlakoztak csapatok, akik az elméleti felkészülés után játékos feladatok keretében mutatják be a választott könyvről megszerzett ismereteiket. A programot a könyvtár uniós támogatással valósítja meg.

Folytatódik a Berzsenyi Dániel Könyvtár olvasásnépszerűsítő programja

Kertész Erzsébet az első magyar orvosnő élettörténetét írta meg Vilma kisasszony című regényében. A Nagy Lajos Gimnázium csapata ezen a plakáton örökítette meg Hugonnai Vilma képzeletbeli íróasztalát.

Baják Petra - tanuló, Nagy Lajos Gimnázium
"Mindannyian szeretünk olvasni, és ez jó kis erőpróba. Megmutathatjuk ügyesek vagyunk és kreatívak."

A diákok az általuk választott könyvre vonatkozóan számos feladatot kaptak, ilyen volt a plakátkészítés, vagy egy jelenet színpadi bemutatása, de később bírósági tárgyalás formájában kell majd érvelniük az olvasmány mellett.

Nagy Éva - igazgatóhelyettes, Berzsenyi Dániel Könyvtár
"Olyan óriási kedvvel, játékossággal állították össze ezeket a jeleneteket, amin mi is  meglepődtünk, és olyan szeretettel, ami még nekünk is felkeltette az érdeklődésünket olyan könyvek iránt, amit nem olvastunk."

A 67 versenyző csapat klasszikus és kortárs művek közül választhatott. A rumiak Janikovszky Éva Szalmaláng című könyve mellett döntöttek.

Czédli Diána - Rumi Általános Iskola
"Mai íróktól több könyvet is elolvastunk már, és gondoltuk, egy ilyen régebbit is kipróbálunk most, aztán meg is tetszett."

A felkészüléshez segítséget ad a könyvtár. Nagy Gábor költő, irodalomtörténész például a műelemzésről tart előadást. Később az illusztrációról és az érvelés módszereiről is szó esik majd. A versenysorozat januárig tart.