Hírek

Földkábeleket cserélnek a Rohonci úton

2014. július 25., 19:19

Az elavult hálózat az utóbbi időben gyakran okozott üzemzavart a közvilágításban, ez indokolta a felújítást. A munkálatok miatt ki kell vágni az út melletti sövényt, amit ősszel újratelepítenek.

Földkábeleket cserélnek a Rohonci úton

Munkagépek dolgoznak a Rohonci úton. A Bartók Béla körúti és a Váci Mihály utcai kereszteződések közötti szakaszon kétoldalt cserélik a '70-es években lefektetett közvilágítási földkábeleket. A rendszer elhasználódott, gyakran lépett fel üzemzavar, ezért vált szükségessé a rekonstrukció.

A telefonnál: Egyházi Nikoletta - sajtószóvivő, E-on
“A munkálatok mintegy 1500 méteren, 31 darab kandelábert érintenek. A költségvetés 17,5 millió forint. A munkálatok a héten kezdődtek, és várhatóan augusztus 8-án fejeződnek be.”

Az út menti sövényt épp a földkábel fölé ültették, ezért a munkálatok megkezdése előtt ki kell vágni. A parkfenntartó a napokban kezdi a növényzet eltávolítását, hogy a kivitelező hozzáférhessen a vezetékhez.

Kiss Dávid - ügyvezető, SZOMPARK
"Ezek a sövénysávok eltávolításra kerülnek, és ősszel a fatelepítésekkel egyidőben ennek a megújítása és újratelepítése is meg fog történni."

A munkálatok során üzemszünetre nem kell számítani, mert a cserét szakaszosan végzik. Az E-on ebben az évben vezetékrekonstrukciót hajt végre a Nádasdy utcában is, ahol mintegy 25 millió forintból 47 kandeláber földkábelét cserélik.