Hírek

Fellobbant a láng a Fő téri óriáskoszorú első gyertyáján

2018. december 03., 13:31

Az adventi időszak kezdetét jelző gyertyagyújtást ünnepi műsor kísérte, majd a Honeybeast együttes adott nagysikerű koncertet.

Fellobbant a láng a Fő téri óriáskoszorú első gyertyáján

Az önkormányzat versmondó köre és a Horváth Boldizsár Szakgimnázium kórusa varázsolt ünnepi hangulatot a Fő térre advent előestéjén. Megtelt a belváros, sokan voltak kíváncsiak az új látványosságokra és a vásári pavilonok kínálatára.

Piroska László
Ez már a nagyon sokadik karácsony, amit töltök. Szeretem ezt a sokadalmat ilyenkor, jó a hangulat. 11:53

Péterfai János
A koncert érdekében is jöttünk, és a hangulat miatt. Karácsonyi készülődés. A hideg az nem tántorít el bennünket, finom itókák, ételek.12:55

Adventi vásárt 1993-ban rendeztek először Szombathelyen, időközben a programot irodalmi és zenés műsorokkal bővítette a város.

Puskás Tivadar polgármester
A Szent András napjához legközelebbi vasárnaptól számítva az adventi várakozás idejét ünnepli. 04:59

Ökumenikus szertartás keretében a katolikus, az evangélikus és a református egyház papjai tartottak rövid igehirdetést. Gregersen-Labossa György azt mondta, az adventi készülődés imádsággal, böjttel és a körülöttünk lévő csend megteremtésével lehet teljes.

Gregersen-Labossa György evangélikus lelkész
Tarts csendet! Mert nem tudjuk befogadni és nem tud befogadni az, akinek tele van a feje zajjal. Le kell csillapodni az agyunknak, a szívünknek, a lelkünknek. 08:32  

A Fő téren kapott helyet idén is a Hermann-iskolások által készített nagy koszorú, rajta az Ávár Tibor műhelyében öntött óriásgyertyákkal, amelyek közül az elsőt - hagyományosan - a polgármester gyújtotta meg az ünneplők gyűrűjében.

Horváth Ferencné
Ez a négy hét egy áldott időszak, ugye várakozunk, azért is, a nevében is benne van latinul, várakozunk, elcsendesülünk, elgondolkozunk, és készülünk az Úr Jézus megszületésére. 11:28

Az este a Honeybeast együttes koncertjével zárult. A koszorú többi gyertyáján a következő három szombaton 17 órakor lobban fel a láng.