MNB
MNB - 2

Hírek

Fejlesztés a Savaria Moziban

2016. január 08., 16:17

A művészmozik digitális fejlesztésére kiírt sikeres pályázat eredményeként tovább korszerűsödik a Savaria Mozi.  A belvárosi filmszínház  art-moziként  is működik, így a sikerfilmek mellett az idei évben is láthatóak lesznek filmművészeti csemegék, valamint más kulturális rendezvényeknek is  otthont ad az intézmény.

Fejlesztés a Savaria Moziban

A tapasztalatok szerint töretlen népszerűségnek örvend a belvárosi filmszínház. A gazdag filmkínálat, a  korszerű vetítési technika, s az itt megszerezhető  közösségi élmény miatt a fiatalok is előszeretettel választják a Savaria Mozit.

Kalmár Szilárd
"Azért választottuk a belvárosi mozit, mert sokkal jobb a hangulata, nagyobb a vászon."

Nagy Diána
"3D-s filmet fogunk nézni és azt gondoltuk, hogy itt jobb lesz a 3D mint a másikban."

A mozi üzemeltetői folyamatosan odafigyelnek a fejlesztésekre és a szombathelyiek szórakoztatására, melynek eredményei számokban is mérhetőek.

Mayer Rudolf - mozgókép szakági vezető, AGORA
"Az elmúlt évben a Savaria Filmszínház nézőszáma 70 ezer fölé nőtt, ez jelentős emelkedés a korábbi évekhez képest. Az emelkedés oka, hogy nagyon jól teljesítettek az elmúlt évben a magyar filmek, többek között az Argo2, az Oscar-díj esélyes Saul fiát lehet még mondani, vagy egy új magyar art-filmet, a Liza a rókatündért lehet még mondani, amit Mészáros Károly rendezett."

A Szent Márton kártya is hozzájárult a látogatottság növekedéséhez, hiszen a szombathelyiek 20%-kal olcsóbban válthatják meg jegyüket a vetítésekre. A filmek mellett a mozi továbbra is helyszínül szolgál a legkülönfélébb zenei és kulturális rendezvényeknek, legközelebb a magyar kultúra napjának városi rendezvényét is itt ünneplik január 22-én.

Parais István - igazgató, AGORA
"Ilyenkor szokás szerint az évi rend szerint a magyar kultúra napján díjátadó műsort rendezünk a város megbízásából, ilyenkor adjuk át a kulturális élet díjait, pontosabban a város adja át, a közgyűlés és idén a mozi lesz ennek helyszíne egy ünnepélyes gálaműsor keretében ahol a szinfonikus zenekar ad koncertet a moziban."

A műsorkínálat és a kulturális rendezvények mellet a technikát is fejlesztik a moziban, az idei évben az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt pályázaton a mozi 500 ezer forintot nyert, melyet izzócserékre és tápegységekre fordítanak, így a fejlesztést nem önkormányzati pénzből, hanem más források bevonásával valósítják meg.