Hírek

Fehérváron is kikapott a Hali

2019. február 25., 14:49

Jól tartotta magát a címvédő MOL Vidi FC otthonában a Haladás labdarúgócsapata, ám egy hajrában kapott góllal mégis kikaptak 1:0-ra, így egyre inkább elveszítik minden bentmaradással kapcsolatos reményüket.

Fehérváron is kikapott a Hali

A pontvadászat 22. fordulójában a címvédő MOL Vidi otthonában lépett pályára a sereghajtó Haladás. Ehhez képest kifejezetten jól tartotta magát a gárda. A találkozó 78. percéig gyakorlatilag nagyobb helyzetet sem tudtak kidolgozni a jóval esélyesebb hazaiak. Ekkor azonban Scepovic balról érkező beadását  a Szombathelyen nevelkedett Kovács István közvetlen közelről a kapuba lőtte. Rui Pedro ugyan az utolsó pillanatokban egyenlíthetett volna, de ziccerét eltotojázta, így maradt az 1:0 arányú Vidi-győzelem.

Horváth Ferenc - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
“Mindig múlik valamin, egy pici dolgon mindig múlik, egy picin mindig elcsúszunk. Ez a csapat nagyjából most kezd kész lenni. Az igazolások idejével meg azzal, hogy a játékosok érkeztek. Ennek a csapatnak most kellene az edzőmeccseket elkezdeni és akkor lehetne ebből egy ütőképes jó csapatot csinálni. Az oroszlánkörmeit ugyan megmutogatja ez a csapat, de az ég világon semmit sem érünk vele.”

A bajnoki címre hajtó székesfehérvári csapat a vártnál jóval nehezebben tudta legyőzni az utolsó helyen álló Haladást. De a  minimális arányú győzelemtől függetlenül éppen úgy 3 pontot kapnak, mintha gólfesztivált rendeztek volna.

Marko Nikolic - vezetőedző, MOL Vidi FC
“Nagyon fontos 3 pontot szereztünk egy igen nehéz mérkőzésen. Gratulálok a fiúknak a győzelemhez. Jó volt a hozzáállásuk, nem könnyű egy 10 emberrel védekező csapat ellen játszani. örülök a 3 pontnak, a zsinórban aratott harmadik győzelmünknek is. Megyünk tovább a megkezdett úton.”

A Haladás gyakorlatilag már készülhet is az NB II-es bajnokságra. A szombathelyieknek azonban még így is maradt 11 mérkőzése az élvonalban. Legközelebb szombaton 17 órakor lépnek pályára bajnoki mérkőzésen a negyedik helyen álló Honvéd otthonában.