Hírek

Fazekas Róbert is készül az Olimpiai szezonra

2012. január 27., 18:10

A tervek szerint legelőször áprilisban az Egyesült Államokban dobhatja meg az olimpiai kvalifikációs szintet Fazekas Róbert. A Haladás VSE atlétája a versenyidőszak megkezdéséig felváltva készül Magyarországon illetve Horvátországban.

Fazekas Róbert is készül az Olimpiai szezonra

Két héten keresztül Splitben edzőtáboroztak a Haladás VSE  dobóatlétái, köztük az olimpiai kiküldetésért harcba szálló Fazekas Róbert. Horvátországból hazatérve Szombathelyen folytatják a felkészülést a versenyszezonra a vasi sportolók. A világbajnoki ezüstérmes diszkoszvető az alapozási időszaknak megfelelően napi két tréninget tart. A programban szerepel kondícionálóteremben folytatott munka, de  természetesen szabadtéri dobásokra  is sor kerül.

Fazekas Róbert diszkoszvető, Haladás VSE
Igázából a dobáson van a fő hangsúly és a súlyemelésen. Alapozó időszak van: mennyiségi munkát végzünk, minél erősebbnek kell lenni ebben a két-három hónapban és lehetőleg minél több dobásszámot elvégezni. És akkor utána kezdődik a hegyezés az áprilisi versenyekre, amelyek remélhetőleg az Egyesült Államokban lesznek. Ott már a techmikáé és a gyorsaságé lesz a hangsúly.

Diszkoszvetésben az olimpiai kvalifikációs A-szint 65 méter, ezt kell teljesítenie Fazekas Róbertnek ahhoz, hogy indulhasson a londoni ötkarikás játékokon. A Haladás dobójának jelenleg 64 méter 30 centimétere van, azaz nem kell túlságosan sokat javítania ahhoz, hogy bekerüljön az utazó keretbe. A tavalyi kissé rosszul sikerült szezon után levonták a tapasztalatokat edzőjével, Annus Adriánnal, s ezért most dinamikusabb munkát végeznek. Ez már most megmutatkozik a méterekben is. Így aztán komoly esély van arra, hogy már áprilisban az Egyesült Államokban megdobja a szintet. Abban az esetben pedig egy nyugodt felkészülést csinálhatna végig Fazekas Róbert pályáfutása minden valószínűség szerint utolsó olimpiájára.