Hírek

Farsangfarka a Fő téren

2012. február 21., 20:00

A nagyböjtöt megelőző napon hagyományteremtő farsangi mulatság volt a szombathelyi Fő téren. Jelmezes futással és felvonulással, forraltborfőző versennyel, színpadi műsorokkal és kiszebáb égetéssel űzték el a telet a farsangozók. A jó hangulatú rendezvényt a Szombathelyi Civil Kerekasztal szervezte meg.

Farsangfarka a Fő téren

Jelmezes futással-és felvonulással kezdődött a Farsangfarka a Fő téren. Több éve felvetődött már az ötlet, hogy a környező településekhez hasonlóan Szombathely is egy nagyszabású, vidám rendezvénnyel űzze ki a telet. Ezt idén először, a civilek összefogásával sikerült megvalósítani.

Kőszegfalvyné Pajor Klára, elnök, Szombathely Civil Kerekasztal
"Mindenki társadalmi munkában, tehát önkéntesként vállalta, nem kellett sok agitáció, vannak csoportok, akik kifejezetten örültek, hogy ilyen nagy közönség előtt bemutatkozhattak."

Avidám jelmezbe öltözött felvonulók mellett a színpadi műsorok is mosolyt csaltak a közönség arcára. A város több kulturális és oktatási intézménye is csatlakozott a programhoz.

Patrícia, egyetemi hallgató, NymE-SEK
"Egyetemisták vagyunk, és minket kértek fel, hogy segítsünk itt a felvonulóknak. Kíváncsi leszek."

A Donászy Magda Óvoda Méhecske csoportja gyermekdalokkal,  mondókákkal emlékeztett a közelgő jó időre.

"A Jelen és a Jövő Közhasznú Alapítvány működik az óvodában, és tagjai vagyunk a Civil Kerekasztalnak, eljöttönk, hogy a gyerekek a farsangi műsort előadják, eljátszák. Nagy örömmel készültünk."

A programmal egyidőben rekordkísérletre is vállalkoztak a szervezők, a jelen levőknek kézen fogva kellett egy kört alakítaniuk. A szeretet és az összefogás fontosságára emlékeztettek ezzel.

Míg a színpadon a Weöres Sándor Színház színészei követet választottak, versenyre forrt a bor is. A kiszebáb délután még várt a sorsára, este azonban elégetik, így hivatalosan is megkezdődik a 40 napos böjt.