Hírek

Évet zártak a horgászok

2018. december 18., 15:41

Az idei fejlesztésekről, a halgazdálkodási programról, a horgászkártya bevezetéséről és a 2019-es tervekről is szó esett a sporthorgászok évzáró intézőbizottsági ülésén Vaskeresztesen. Átadták a "Vasi Vizek Legjobb Sporthorgásza" díjait is.

Évet zártak a horgászok

Pályázati forrásból nyolc tó környezete újult meg idén: utakat hoztak rendbe, pihenőhelyeket alakítottak ki. (archív: 180801csoto_halvadasz) Sikerült teljesíteni a halgazdálkodási tervet, több olyan halfajt is telepítettek a vizekbe, amiket korábban nem, például compót és keszegféléket. (friss nyers) Jövőre a vaskeresztesi központ épületének energetikai korszerűsét és az Alpesi-tó  bővítését tervezik.

Puskás Norbert - ügyvezető elnök, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
"A Magyar Horgász Szövetség abba az irányba megy, hogy közfeladatot ellátó szervezet lesz, ami jan. 1-től rengeteg új feladatot ró a szövetségekre és az egyesületekre, de hálistennek ehhez anyagi források is fognak társulni. Reméljük, hogy a horgászkártya bevezetése és a hozzá kapcsolódó informatikai rendszer a kezdeti nehézségek ellenére el fognak indulni."

Idén is megrendezték a "Vasi Vizek Legjobb Sporthorgásza" versenysorozatot. Az ötfordulós viadalon szoros végeredmény született: (4:20) a versenyzőknél a büki Kovács Ákos lett a harmadik, (4:43) másodiként végzett Hajba Gábor az Elektromosoktól, (5:14) csapattársa Varga Bálint pedig ötödször is nyerni tudott. A siker titka az adott tavon megfelelő taktika megtalálása volt.

Varga Bálint - Elektromosok SHE
"Ezt a kétféle technikát aki jól tudta alkalmazni: az egyik vizen a nagyhalazást, a másikon az apróhalazást, azoknak jött ki legjobban az eredmény, azok voltak a legsikeresebbek."

A hobbi horgászok között Pajtli László három versenyt tudott nyerni a szezonban, ezzel első lett a sorozatban. (7:51) Az ifik között a büki Misák Norbert győzött.

A horgászengedélyek január 31-ig érvényesek, februártól már az új jegyekkel lehet pecázni, amit horgászkártya birtokában lehet megváltani, ezért mindenkinek érdemes mielőbb regisztrálnia.