Hírek

Ételt osztanak

2020. május 22., 15:57

A Szent Márton Alapítvány kezdeményezésére húsvétkor indult a jótékonysági akció, amelynek keretében hétvégenként 150 adag ételt visznek házhoz.

Ételt osztanak

Szombat 11 óra. A Brenner János Iskola konyhájában már javában dobozolják a rászorulóknak szánt ebédet: húsleves mellett túrógombóc a menü. Alig negyed órával később pedig már érkeznek az önkéntesek, akik kiszállítják az ételeket a rászorulóknak. A Szent Márton Alapítvány kezdeményezésére húsvétkor indult a jótékonysági akció, amelynek keretében hétvégenként 150 adag ételt visznek házhoz.

Varga Róbert
Már 2 hónappal azelőtt, hogy ezt a szórólapon lévő hirdetést megláttam, gondolkodtam azon, hogy hogyan segíthetnék más embereknek. Talán meghálálni azt az élettől kapott sok jót, ami velem is megtörtént, és szerettem volna én is segíteni másokon.

Kerner Anita
Én az Alföldről kerültem ide, alföldi gyerek vagyok. És én még azt az alföldi mentalitást szívtam magamba gyerekkoromban, hogy ahol tudok, segítek. És az utolsómat is odaadom, ha van rá lehetőség. Másrészt szerencsésnek tartom magam, hogy nem szorulok rá hasonló segítségre. Tehát megvan a mindennapi betevőnk, a gyermekemet is szépen tudjuk nevelni. Harmadszor én is édesanya vagyok és a gyermekek a szívügyem.

"Üdvözlöm. Stertz Gellért vagyok, az ebéd miatt telefonálok. 5 percen belül ott leszünk vele."

Gellért 18 éves, most érettségizett. Több helyre is visz ebédet, azt mondja hálásak a segítségért az emberek. A jótékonysági akciót az önkéntesek mellett az adományozók teszik lehetővé. Jelenleg 50 családnak segítenek szombaton és vasárnap meleg ebéddel. A családsegítő szolgálattal, iskolákkal, az Egyházmegyei Karitásszal és a Máltai Szeretetszolgálat szombathelyi csoportjával vette fel a kapcsolatot az alapítvány.

Asbóth Mária - kuratóriumi tag, Szent Márton Köpenye Alapítvány
És akik náluk nyilvántartásban vannak szegény családok és most még szegényebbek lettek, az ő étkeztetésüket a felnőttekét és a gyerekekét, tehát összességében a családokét próbálja ez az alapítvány segíteni.

Az alapítvány tervei szerint az akció a nyári szünetig biztosan tart majd, de remélik, hogy a felajánlásoknak köszönhetően tovább is tudnak meleg ételt biztosítani hétvégente a rászorulóknak.

Számlaszám: 11747006-27255588

Továbbra is várják mindazok jelentkezését, akik anyagilag segítenék a kezdeményezést vagy szabadidejükből áldoznának arra, hogy kivigyék az ételeket.