Hírek

Első helyről várják a rájátszást a HVSE-s röpisek

2017. február 22., 15:03

Az első helyen zárta az alapszakaszt a Haladás VSE-Sportiskola NB II-es női röplabdacsapata. A szombathelyiek az utolsó fordulóban 3:0 arányú vereséggel küldték haza a KÖZGÁZ együttesét.

Első helyről várják a rájátszást a HVSE-s röpisek

Az alapszakasz utolsó fordulójában a nem túlságosan acélos KÖZGÁZ együttesét fogadta a Haladás VSE-Sportiskola csapata. Ennek ellenére az első szettben alaposan megszenvedtek a vasiak a fővárosiakkal: csupán 25:17-re nyerték meg a játszmát. A folytatásban viszont már kijött a két gárda közötti tudásbeli különbség, és Mucsi Péter együttese könnyedén hozta 3:0 arányban a mérkőzést.

Mohl-Benesóczky Anna - röplabdázó, Haladás VSE-Sportiskola
“A KÖZGÁZ  mögöttünk áll. Teljesen más stílust képvisel. Kicsikét lassabb játékot. Képesek vagyunk átvenni a játék lendületét tőlük. Sajnos most is az elején így indult. De ezen felül tudtunk emelkedni és a mi lendületünket, gyorsaságunkat vittük tovább.”  

A Haladás győzelmének köszönhetően megnyerte az alapszakasz küzdelmeit. Az első helyezésnek hála a rájátszásban határozottan reális esélyük lehet Mikos Patríciáéknak arra, hogy kiharcolják az NB I-es osztályozó lehetőségét.    

Mikos Patrícia - röplabdázó, Haladás VSE-Sportiskola
“Számunkra ez azt jelenti, hogy most biztosan az első helyen vagyunk az NB II-es mezőnyben. Számunkra megnyugtató ez a hely.”

A szombathelyi csapat ezt követően kétszer is hazai pályán szerepel majd. A zöld-fehérek március 5-én a Veszprém, míg 11-én a Pécs csapatát fogadják a Sugár úti sportcsarnokban.