Hírek

Első alkalommal szervezett nyílt napot az eSport Szombathely

2024. január 18., 22:33

Első alkalommal szervezett nyílt napot az eSport Szombathely. Az érdeklődők közelebbről megismerhették az egyesületet, az ott folyó munkát, és bárki próbára tehette ügyességét a virtuális játékokban. A klub célja ezzel a közösségépítés és utánpótlásbázis-növelés volt. A kezdeményezéshez más sportágak jeles képviselői is csatlakoztak.

Első alkalommal szervezett nyílt napot az eSport Szombathely

Kisebb baráti társaságból alakult meg az eSport Szombathely 2018-ban. Az elektronikus sportokra fókuszáló egyesület taglétszáma gyorsan emelkedett, ma már hazai és nemzetközi versenyeken is kiválóan szerepelnek. A repertoár folyamatosan bővül, tagokat toboroznak, képzéseket szerveznek, és már különböző rendezvényeken, kitelepüléseken, csapatépítőkön népszerűsítik az e-sportot. Hosszabb keresgélés után találta meg bázisát az egyesület - a létesítményt rendhagyó módon közösségi nappal nyitották meg az érdeklődők előtt. Bárki bepillanthatott az egyesület működésébe, és próbára tehette tudását a virtuális játékokban. Sipos Gergő, a Haladás futsalosa például szimulátorba ült, de más számítógépes játékokkal, VR-szemüveggel és a konzol kanapéval is meg lehetett ismerkedni.

Halmos Máté - elnök, eSport Szombathely

A mai napnak egyértelműen az volt a célja, hogy megszólítsunk mindenkit, aki egy kicsit is érdeklődik a virtuális játékok iránt. Nagyon örülök annak, hogy minden korosztály képviselteti magát. Vannak gyerekek, akik szülőkkel érkeztek, minden esetben a szülők is beültek valamivel játszani illetve voltak olyan felnőttek, akik kimondottan amiatt jöttek, hogy a közösséget keresik, hiszen Ő maguk is játékosok.

A közösségépítő program egyik fő célja az volt, hogy minél többen versenyezzenek egyesületi szinten. A klub minden hétvégén házi bajnokságot szervez, az első próbatétel egy virtuális labdarúgó torna volt.