Hírek

Elnevezték az új műtőblokkot

2014. szeptember 19., 15:30

Dr. Szabolcs Zoltán egykori sebész főorvosról nevezték el a Markusovszky kórház felújított műtőblokkját. A részleget egy több mint hatmilliárd forint értékű beruházás keretében korszerűsítették. A fejlesztés növeli a betegek biztonságát és javítja a dolgozók munkakörülményeit.

Elnevezték az új műtőblokkot

1980-ban épült a központi műtőblokk. Akkoriban modernnek számított, mára elavult, szükségessé vált az átalakítás. Uniós és állami támogatásnak köszönhetően kilenc korszerű műtővel gazdagodott a kórház: kicserélték a burkolatokat, a nyílászárókat, a vezetékeket, és modern eszközökkel szerelték fel a helyiségeket. Több között sebészeti és aneszteziológiai rendszereket, nagysebészeti altató- és lélegeztetőgépet telepítettek.

Puskás Tivadar - polgármester
"Olyasmit sikerült alkotni, ami néhány évtizedig megint szolgálhatja a betegeket."

A műtőblokkot a kórház tudományos bizottságának egyhangú döntése értelmében Szabolcs Zoltán főorvosról nevezték el. Ő volt az utolsó nagy sebész polihisztor, csaknem húsz évig dolgozott a kórházban. A szakterület minden részéhez értett a mellkassebészettől a daganatsebészetig, utóbbi témában számos publiklációt írt. Példaképe lehet a mai orvostársadalomnak szakmai és etikai szempontból is.

Nagy Lajos - vezérigazgató főorvos, Markusovszky-kórház
"Rendkívül nagyformátumú ember volt, új módszereket hozott Szombathelyre, sok tanítványt nevelt ki ... érezteti hatását."

A blokk teljes rekonstrukciója a külső munkálatokkal, szigeteléssel és a tetőszerkezet felújításával fejeződik be.