Hírek

Elmarad a Falco KC Szombathely első hazai bajnokija

2020. október 08., 17:59

A sárga-feketék szombat este a Sopront fogadták volna az Aréna Savariában, de egy múltheti edzőmeccs miatt karanténba került a csapat.

 

Elmarad a Falco KC Szombathely első hazai bajnokija

A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely NB I-es kosárlabda csapata múlt csütörtökön Zalaegerszegen játszott edzőmérkőzést. A találkozó után néhány nappal hat zalai játékos is pozitív koronavírus-tesztet produkált, ezért a mérkőzésen pályára lépő Falco-kosarasok tíznapos karanténba kerültek. A járványügyi megfigyelés vasárnapig tart, ezért a sárga-feketék szerdai, Paks elleni idegenbeli meccse után a szombati, Sopron elleni első hazai bajnoki is elmarad.

A telefonnál: Perl Zoltán - kosárlabdázó, Falco KC Szombathely
“Csalódottak vagyunk, mert már készültünk a szezonrajtra. hiszen már nagyon szerettünk volna pályára lépni. Sajnos az utolsó edzőmeccs után olyan híreket kaptunk, ami ezt most megakadályozza. Házi karanténba kerültünk, vasárnap este fog lejárni. Addig elvégezzük a programot, amit az erőnléti edző küld a játékosoknak. Ezzel is megpróbáljuk magunkat kicsit formába tartani. Már nagyon várjuk, hogy vége legyen és el tudjunk kezdeni edzeni.”

További hír a csapat háza tájáról, hogy idén is csatlakoztak a Pink Október elnevezésű nemes kezdeményezéshez. A klub fontosnak tartja a szurkolók egészségét, ezért az emlőrák elleni küzdelem hónapjában rózsaszín szalag viselésével hívják fel a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára.

A telefonnál: Perl Zoltán - kosárlabdázó, Falco KC Szombathely
“Ez már jó pár éve hagyomány a csapatnál, hogy erre figyelmet fordítunk. Nem csak a pályán mutatott dolgainkkal kell foglalkoznunk, hanem ezekkel is. Ha csak apró gesztusokkal is, de mindenképp szeretnénk felhívni a figyelmet ennek a betegségnek a rendszeres szűrésére, kivizsgálására.”

A Falco jövő szerdán, a Szolnok vendégeként kezdheti meg a szezont, ha nem szól közbe a járványhelyzet.