Hírek

Elkészült a Szent Kvirin plébánia Betleheme

2023. december 22., 18:53

Elkészült a Szent Kvirin plébánia Betleheme. Az alkotást a templom Jézus Szíve oltáránál állították ki, január végéig megtekinthető.

Elkészült a Szent Kvirin plébánia Betleheme

Az erdei fákról leszedett moha, tíz emberi alakot és nyolc állatot megjelenítő figura és egy baráti felajánlásnak köszönhetően ásványok alkotják a Szalézi Templomban elhelyezett Betlehemet. A művet az Egyházközség világi elnöke saját kezűleg, két nap alatt készítette.

Ágh Ernő - világi elnök, Szalézi Egyházközség

“Igyekeztem .. egy széppé megcsinálni. Ez indított el azért is, mert miután én Csepregről származom, és Csepregen gyönyörű Betlehem volt, és fiatal koromban nagyon megragadott, mikor gyerek voltam, és azt gondoltam, hogy a mai fiatalokat is így ide lehet vonzani a Betlehemhez, és ezáltal Jézus Krisztushoz is, tehát a katolikus kötődést erősíteni.”

Jézus középen a jászolban, Mária és József társaságában és az istálló állatainak közelében látható. Ezen túl a napkeleti bölcsek és a pásztorok is helyet kaptak a Jézus Szíve oltáránál elhelyezett Betlehem-ábrázoláson.

Ágh Ernő - világi elnök, Szalézi Egyházközség

“Főleg a gyerekes anyukáknak nagyon tetszik, hiszen ide vonulnak plébános úr felhívására, és csodálják ezt a Betlehemet, és valószínű, hogy megragadja őket. Egy szép élményt ad, a karácsonyt nekik.”

Szenteste délutánján a színházteremben hagyományosan ünnepi színdarabbal várják a gyerekeket, majd éjféli misét, másnap pedig karácsonyi misét tartanak a híveknek a Szalézi Templomban, a betlehem pedig január végéig lesz a templom dísze.