Hírek

Elkészült a kőszegi Egészségház

2015. március 02., 18:43

A város a Nyugat-dunántúli Operatív Program, valamint a magyar állam támogatásával, közel 400 millió forintból építette meg az orvosi ellátási központot. Az egészségházat pénteken délután avatták fel.

Elkészült a kőszegi Egészségház

Kőszegen hosszú ideje már súlyos beteg volt már az egészségügyi ellátó rendszer.- Ez nem az eü-ben dolgozók miatt volt így, sőt! Őket köszönet és hála illeti.

A korábbi mostoha körülményekről is beszélt Kőszeg polgármestere az új egészségház avatásán. A város különböző pontjain működött eddig a gyermek-, és a felnőtt háziorvosi valamint a szakrendelő. Most mindez egy helyen, jól megközelíthetően, korszerű felszereltséggel áll a lakosság rendelkezésére.

Ágoston Zsuzsanna gyermek háziorvos
Nagyon rossz helyen volt a rendelő. A város szívében, közel volt, csak a megközelítéssel volt gond. Most végre az álmunk valóra vált.

Pusztay Gergő háziorvos
Az eszközök egy része megújult, a bútorok teljesen újak. Volt már korábban eszközpályázatunk, azokat is idehoztuk. Most így együtt: az épület, a bútorzat, az eszközök minden modern, így a jó.

Az új Egészségház megépítésére 2013-ban kapott 200 millió forintos támogatást a várost.

Huber László polgármester, Kőszeg
Már akkor láttuk, hogy kevés lesz, ezért elkezdtünk lobbizni, hogy ki tudjuk egészíteni az összeget. Sikerrel jártunk. A város tavaly előtt is kapott egy nagy összeget a kormányhatározat alapján, amiben ez is benne volt.

Az avatásán a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy a döntéshozók számára fontos az egészségügyi ellátás korszerűsítése.

Ágh Péter
Zajlik az egészségügyi dolgozók béremelése, a háziorvosi rendszer megerősítése. Emellett nem csupán Kőszegen, hanem számos helyen építkezéseket láthatunk, pl. Szombathelyen az új belgyógyászati tömb, valamint Celldömölkön az új rendelőintézet építése.

Várhatóan idén nyáron az Egészségházban működhetnek a különböző szakrendelések is, amelyek eszközbeszerzése még folyamatban van.