Hírek

Elkészült a 2,5 milliomodik nehézfutómű a BPW-ben

2018. június 18., 13:09

Fontos mérföldkőhöz érkezett a BPW-Hungária Kft. A nagymúltú futóműgyárban elkészült a 2,5 milliomodik nehézfutómű. A jubileumi gyártmány a vállalat egy új fejlesztésének eredménye.

Elkészült a 2,5 milliomodik nehézfutómű a BPW-ben

Ezt a legújabb technológiával előállított tárcsafékes futóművet várhatóan a nyugat-európai piacra szállítják majd, hogy aztán egy ponyvás pótkocsiba építsék be.

Farkas Károly - termelésvezető, BPW-Hungária Kft.
“Ez egy új fejlesztésű Eco+3-as futómű, tárcsafékes fékszerkezettel, 9 tonnás teherbírással, alumínium kerékagyas kivitel, légrugózásra kerül beépítésre.”

Ez a 2,5 milliomodik nehézfutómű, ami elkészült a gyárban.

Az ünnepségen elhangzott: a minőség fenntartására garanciát jelentenek azok a dolgozók is, akik már egészen a kezdetektől részt vesznek a munkában. Ők a jubileumi darab gyártásából is kivették a részüket.

Mándli Péter - ügyvezető igazgató, BPW-Hungária Kft.
“ Van fényképünk az első tengelyről, amit most nézegettünk komoly nosztalgiával, és két kolléga most itt van közöttünk, és őket is együtt fényképezzük a tengellyel akik az első tengely fotóján is ott voltak. Sajnos azt is el kell mondanom, hogy vannak már olyan kollégák akik ma nincsenek köztünk, de ők is büszkén néznek ránk.”

A BPW-Hungária Kft. alapítása óta, azaz 27 éve gyárt futóműveket és felfüggesztési rendszereket. Az utóbbi években jelentősen felgyorsult a termelés az új technológiáknak köszönhetően. Két éve a gyártás már eléri a 150.000-es darabszámot. Az itt előállított termékeket egész Európába szállítják, sőt Dél-Afrikába, Ausztráliába és a Közel-Keletre is kerülnek szombathelyi futóművek.