Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Éheztetett kutyák

Adásban volt: Április 26.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Hetek óta nem gondozták, sőt éheztették azokat a kutyákat, melyekhez a Fekete István Állatvédő Egyesületetet hívta egy helybéli lakos Nemesrempehollóson. A házban tartott hét kutya közül egy már elpusztult, mire a segítség odaért.

Naponta több bejelentést is kapnak az állatvédők kidobott négylábúakról. Ennek a kiskutyának találtak már egyszer gazdát, de újból visszakerült hozzájuk, mert az új tulajdonos meggondolta magát. Ez a jobbik eset - mondja az állatvédő, a Nemesrempehollóson látottak ugyanis még őket is megdöbbentették. Alida a hétvégén került be az állatkórházba, azóta infúzión tartják.

Dr. Varjú Gábor - állatorvos
"Teljesen ki volt száradva, szubnormál hőmérséklete volt, tehát a normálisnál alacsonyabb. Viszonylag nagy hasa volt, és egy bélgyulladása, szinte a haldoklás közeli állapotban volt."

Most már az orvosi segítségnek köszönhetően életben marad a kutya. Ez az állat volt a legrosszabb állapotban azok közül, amelyeket a hétvégén hoztak el a Fekete István Állatvédő Egyesület munkatársai Nemesrempehollósról. Nem először jártak ott, márciusban már kóbor kutyákhoz hívták őket.

Ez nem egyedi eset, mondja Judit, nagyon sok a gazdátlan eb a megyében.

Ráczné Tölgyesi Judit - a Fekete István Állatvédő Egyesület tagja
"Nagyon sokszor találkozunk felelőtlen állattartókkal, ezért sok a feladatunk. Cicákat, kutyákat egyöntetűen kitesznek az utcára, elköltöznek és otthagyják a lakhelyükön. Ilyenkor kerülünk képbe vagy bejelentés alapján, vagy véletlenül megtaláljuk ezeket az állatokat és próbálunk rajtuk segíteni."

Nemesrempehollósra nem jellemző, hogy sok gazdátlan eb kóborolna az utcákon és az sem, hogy egy tulajdonos ennyire elhanyagolja állatait - mondja a polgármester. Arról viszont nem nyilatkozott, hogy mit tesznek az életben maradt állatok érdekében.

Paksiné Kecze Tünde - polgármester, Nemesrempehollós
"A megfelelő intézkedéseket meg szoktuk tenni, ha kóbor kutyát tapasztalunk, van két településőr, ők befogják a kóbor kutyákat, illetve a körmedi városgazdálkodási vállalatot szoktuk kihívni."

Ehhez a házhoz már márciusban is ellátogattak az állatvédők, akkor még egy asszony gondozta a hét kutyát. Azonban pár hete kórházba került, és élettársa nem adott enni a kutyáknak.

Az állatvédők három nagytestű ebet gondozásba vettek, elhelyezésükről is gondoskodnak, így már csak három kistestű kutya maradt a házban. Ellátásukat a tulajdonos egyik ismerőse vállalta, míg ő kórházban van.

2010. április 26.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
Öko-Logikus
Szombathelyi Ifjúsági Magazin
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében