Hírek

Egyre többen keresik fel a szerelőműhelyeket,hogy a téli gumikat nyári abroncsokra cseréljék

2024. március 14., 11:33

Az enyhébb időjárás beköszöntével egyre többen keresik fel a szerelőműhelyeket, hogy autóikon a téli gumikat nyári abroncsokra cseréltessék. A nagy roham még várat magára, azonban az előrelátóak már foglaltak időpontot a szervizekben.

Egyre többen keresik fel a szerelőműhelyeket,hogy a téli gumikat nyári abroncsokra cseréljék

Itt a tavasz, egyre többen gondolják úgy, hogy lecseréltetik gépjárművükön a téli gumikat. Az enyhe telek ellenére nem emelkedett drasztikusan a négyévszakos abroncsokat használók aránya, ami leginkább az Ausztriába ingázó munkavállalók magas számával magyaráznak a szakértők. Az osztrák jogszabályok szerint ugyanis a határon túl március 15-ig kötelező a téli gumi használata. Az ünnepi hétvégétől kezdődően nagy rohamra számítanak a gumiszervizek.

Németh Gábor - ügyvezető, Németh Gumi Kft.

Az ügyfeleknek mindenképpen mielőtt bejönnek a szervizbe gumicserére - akiknek otthon van az abroncsa - mindenképpen át kell vizsgálni, hogy ne itt derüljön ki az időpontfoglaláskor, hogy valami gond van vele. Meg kell nézni, hogy nincs-e a futófelületen szakadás, az öregedésből adódó repedés, nincs-e rendellenes kopás, ha felnire van szerelve, akkor a felnin nincsen valami sérülés és ha bármit tapasztalnak, akkor mindenki ahova a szervizbe jár vigye el és kérje ki a szakember véleményét.

A szerelési munkán túl alaposan át is vizsgálják a gépjárművet.

Németh Gábor - ügyvezető, Németh Gumi Kft.

A kerékcsere mellett a szerelőink azt is nézik, hogy látnak-e egyéb rendellenességet az autón. Például féktárcsa állapota, fékbetét állapota vagy van-e valami rozsdásodás vagy a gumiabroncs rendellenes kopása. Ugye ezekre mind fel tudjuk hívni a figyelmét, ezért is szoktuk mondani az ügyfeleknek, akiknek komplett kerékkel rendelkeznek felnistől van a nyári-téli és Ő szokta áttenni, nem árt évente egyszer vagy kétévente bejönni a szervizbe: egyszer pozíció csere - az elsőket hátra, a hátsó tengelyeken lévőket előre - illetve átvizsgálás, centírozás miatt, hogy nincs-e valami gond.

Most még 1-2 napon belül tudnak időpontot adni a szervizek, a kiemelt időszakban akár 10-14 nap is lehet a várakozási idő.