Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Egyre nehezebb helyzetbe kerül a Haladás NB I-es labdarúgócsapata

Adásban volt: 2018. december 3.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

A szombathelyiek kiesési rangadón fogadták a Diósgyőr együttesét és csupán 1:1-es döntetlentre voltak képesek, így maradtak a tabella utolsó helyén.

Úgynevezett “hatpontos” mérkőzésen fogadta a kiesés elől menekülő Haladás a Diósgyőr csapatát. Ehhez képest a szombathelyiek szó szerint alárendelt szerepet játszottak az első félidőben. A vendégek kétszer is nagyon közel álltak a gólszerzéshez: előbb a 22. percben Szabó bombáját követően találták el a keresztlécet, míg a játékrész hajrájában Márkvárt 22 méterről ágyúzott  a jobb oldali kapufára. Térfélcserét követően már a hazaiak is támadóbb szellemben léptek pályára, ennek ellenére a vezetést a DVTK szerezte meg. A 65. percben Hasani gyengécske lövése vánszorgott be Rózsa kapujának bal alsó sarkába. A Haladás ugyan a 70. percben Habovda találatával egyenlített, de az 1:1-es végeredmény és a mutatott játék így is komoly csalódás a szombathelyiek számára.  

Horváth Ferenc - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
“Az első félidő valóban a Diósgyőré volt. Ott hatalmas görcsben játszottak a játékosok. Nem tudtak egyet rendesen passzolni. Ezért nem alakulhatott ki semmilyen játék. A második félidőben azt kértem, hogy játszanak nyugodtan. A nagy tét ellenére próbáljanak futballisták maradni. Ez valamelyest sikerült is, ott azért lett volna lehetőségünk.”

A DVTK csapata egyértelműen jobban játszott a Haladás ellen. A vendégek több góllal kecsegtető lehetőséget alakítottak ki  a szombathelyiek kapuja előtt, míg a hazaiak csupán pontrúgásokból veszélyeztettek.

Fernando Fernández - vezetőedző, DVTK
“Egy pontot szereztünk, de úgy gondolom, hogy többet érdemeltünk volna. Helyzeteket alakítottunk ki. Ráadásul egy rögzített szituációból kapott gól miatt hagyunk most két pontot itt. Most már a hétközi kupameccsre és a maradék két bajnokira koncentrálunk.”

A Haladás a megszerzett egy bajnoki ponttal nem lehet túlságosan boldog, mivel így is sereghajtó maradt. Ráadásul a Kisvárda győzelmének köszönhetően egyre reménytelenebb helyzetbe kerülnek. Legközelebb szombaton az MTK vendégeként javíthatnak valamelyest szomorúnak ígérkező sorsukon.

2018. december 03.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében