Hírek

Egypontos Falco győzelem Szolnokon

2018. május 14., 14:14

A középszakasz utolsó fordulójában 100:99 arányban nyert a Falco kosárlabdacsapata Szolnokon. A szombathelyiek kedden a rájátszás első mérkőzésén hazai pályán fogadják a Zalaegerszeg együttesét.

Egypontos Falco győzelem Szolnokon

A felsőházi középszakasz zárófordulójában lényegében tét nélküli mérkőzést játszott egymással a két éllovas, az első helyezett Szolnok és a második Falco. Az már a mérkőzés előtt biztos volt, hogy egyik gárda pozícióját sem veszélyezteti semmi, így egy kifejezetten szórakoztató, kosárgazdag derbit produkáltak. Hol az egyik, hol pedig a másik csapat járt néhány ponttal előrébb. A 96:96-os állásról kezdődő hajrában aztán a szombathelyiek koncentráltak jobban, Govens két értékesített büntetőjének köszönhetően 100:99 arányban megnyerték a mérkőzést.

Szrecsko Szekulovics - vezetőedző, Falco-Vulcano Energia KC
“Jó atmoszféra volt. Harcolt mind a két csapat. Azt lehet mondani, hogy nem volt erős védekezés. Sok pont volt. Szerintem ezt a közönség szereti. Már a rájátszásra koncentráltunk, befejeztük a felsőházi középszaszt. A második hely nekünk nagyon jó eredmény.”

A Falco már nagyon régen nem nyert Szolnokon, így ez a győzelem feltétlenül önbizalmat adhat a rájátszásra. Ráadásul senki sem sérült meg a mérkőzésen, így kedden a legerősebb csapatukkal léphetnek majd pályára.

Váradi Benedek - csapatkapitány, Falco-Vulcano Energia KC
“Tényleg jól játszottunk szerintem. Bebizonyítottuk, hogy tudunk nyerni Szolnokon is. Amiért jöttünk, azt elvégeztük. nyilván az volt a legfontosabb, hogy senki se sérüljön meg és kedden mindenki 100 százalékos legyen. Próbáltuk a saját játékunkat kicsit finomítani.”

A rájátszás első fordulójában a középszakasz második helyén végző Falco a hetedikként záró Zalaegerszeggel mecccsel majd. A három győzelemig tartó páros csata kedden 18 óra 30 perckor az Aréna Savariában kezdődik meg.