Hírek

Egyeztetés az Egyetem jövőjéről

2020. szeptember 28., 22:24

A Savaria Egyetemi Központ jövőjéről egyeztetett Borhy László, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora az intézmény új helyi vezetőivel és a szombathelyi önkormányzat képviselőivel.

A járvány, a hirtelen online átállás és a vezetői struktúra átalakítása miatt nehezen indul a Savaria Egyetemi Központ új tanéve. Ennek ellenére Borhy László, az ELTE rektora bizakodó: az ország legnagyobb felsőoktatási intézménye stabilan működik. Kiemelte: a szombathelyi központ 2017 óta az ELTE-család szerves részévé vált, ami nagyrészt Németh István volt integrációért felelős rektorhelyettes érdeme. Most új fejezet kezdődött: a szombathelyi campus napi működéséért és az egyetem népszerűsítéséért Lenkai Nóra korábbi irodavezető felel rektori megbízottként, Lenner Tibor pedig az önálló jogkörökkel megerősített Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ igazgatójaként az ország egyik legnépszerűbb tanárképzőjét irányítja.

Az új vezetői szerkezet a rektor szerint biztosíthatja, hogy a régió egyik legnépszerűbb felsőoktatási intézménye marad a Savaria Egyetemi Központ. Ennek egyik jele, hogy Szombathelyre közel tíz százalékkal több hallgató jelentkezett idén, mint egy éve. Szeptemberben hibrid oktatás indult el: a nagyobb létszámú előadások főleg online, a gyakorlati órák, szemináriumok személyesen is megtarthatók.

Borhy László – rektor, Eötvös Loránd Tudományegyetem
“A hallgatók létszámának korlátozásával azért a jelenléti oktatás az előadások esetében is fenntartható. Ameddig csak lehet, ezt szeretném is fenntartani, hiszen nem lehet csak a falnak beszélve felmondani az előadás anyagát egy ppt-re, hanem kell akár a szemkontaktus, akár a személyes kontaktus a hallgatókkal egy-egy előadás, vagy gyakorlat folyamán.”