Hírek

Egyetlen percen múlt a Haladás-Viktória győzelme

2017. szeptember 13., 15:39

Egy perccel a találkozó lefújása előtt még 1:0 arányban vezetett a Viktória-Haladás NB I-es női labdarúgócsapata az éllovas Ferencváros ellen, ám a fővárosiak a derbi utolsó pillanataiban egyenlítettek és így döntetlen lett a mérkőzés vége.

Egyetlen percen múlt a Haladás-Viktória győzelme

Remek iramban kezdte a mérkőzést a két határozottan jó formában lévő csapat. A vendég ferencvárosiak már a 6. percben ziccerbe kerültek, de szerencsére Fenyvesi lövése a kapufáról kifelé pattant. Manhart viszont jóval szerencsésebb volt a 17. percben, ugyanis az ő esetében a kapufáról a gólvonalon túlra pattant a labda. A folytatásban mindkét gárda előtt bőven adódtak gólszerzési lehetőségek, de a hálók egészen a 89. percig érintetlenek maradtak. Ekkor azonban Bulatovics egy jobbról érkező beadását a szombathelyiek kapujába továbbított, ezzel pedig beállította az 1:1-es végeredményt.

Simon Attila - vezetőedző, Viktória-Haladás
“Elkezdtük a munkát nyolc hete. Hat hét alatt lehet a védekezést összerakni. Aztán 10-12 év, míg a támadójátékban előre tudsz lépni. Amíg betanulsz valamit. Mi most ott tartunk, hogy stabil védekezésből megpróbálunk a jó játékosainkra rájátszani és ha ők helyzetbe kerülnek, akkor berúgják.”

A listavezető Ferencváros a bajnokság első három fordulójában összesen 20 gólt szerzett. Ehhez képest a fővárosiak Szombathelyen csupán egyszer találtak be a kapuba. Dörnyei Balázs tanítványai rengeteg lehetőséget elpuskáztak.

Dörnyei Balázs - vezetőedző, Ferencvárosi TC
“A mérkőzés képe alapján nyilván nyertünk egy pontot, de azt csak saját magunknak köszönhetjük, hogy ez a mérkőzés 1:1 lett. Nem voltunk arra rákényszerítve, hogy ennyit hibázzunk a pályán és a játékelveinket megsértve futballozzunk.”

A Haladás-Viktória csapata visszacsúszott a tabella negyedik helyére, ám a szombathelyiek egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint közvetlen riválisaik. A vasiak  legközelebb szeptember 24-én lépnek pályára bajnoki mérkőzésen, még pedig a bronzérmes pozícióban állomásozó Astra otthonában.