Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Egyetemi vezetők

Adásban volt: 2013. október 16.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Horváthné Molnár Katalint nevezték ki a Savaria Egyetemi Központ elnök-rektorhelyettesévé, Antonio Sciacovellit a Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Kar dékánjává. Faragó Sándor, a az  egyetem rektora mutatta be az új vezetőket. Mindketten a pedagógusképzés erősítését tartják kiemelt céljuknak a következő években.

2012. decemberében járt le a Savaria Egyetemi Központ korábbi elnök-rektorhelyettesének, Gadányi Károlynak a mandátuma. Megbízott vezetőként Horváthné Molnár Katalin vezette az intézményt. Az új tanév már két karral: a természettudományi és az újonnan létrejött pedagógusképző karral kezdődött az intézményben. Ezek a változások indokolták a pályázatok kiírását, új vezetők kinevezését, mondta Faragó Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora. A Savaria Egyetemi Központ elnök-rektorhelyettesévé Horváthné Molnár Katalin kapott kinevezést. Fontos célnak tekinti a pedagógusképzés erősítését.

Horváthné Molnár Katalin, elnök-rektorhelyettes - NYmE-SEK
A jelenlegi átalakuló felősoktatási rendszerben meg kell találnuk a helyünket, hogy stabil helyünk legyen. Hiszen erre kötelez az 50 éves hagyományunk. Hiszen itt már félévszázados a felsőoktatási képzés és ezt folytatni kell.

A Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Kar dékáni posztjára Antonio Sciacovelli kapott kinevezést, aki fontos feladatának tekinti a két korábbi kar működésének harmonizációját.

Antonio Sciacovelli, dékán - Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Kar
Emellett van egy szakmai elképzelés. A már meglévő pedagógusképzések, mesterszakok amik a tanári osztatlan képzésre vonatkoznak megerősíteni kell. Amellett én fontosnak tartom a tudományos életünk megszervezését.

Az országban 5 pedagógusképző központ működik majd a kormányzat elképzelései szerint, hangzott el a sajtótájékoztatón.  Ebből az egyik Szombathelyen. Célja a Nyugat-magyarországi Egyetem karain zajló pedagógusképzés összehangolása,  hatékonyabbá tétele.

Faragó Sándor, rektor
Reményeim szerint azzal, hogy a kormányzat meghirdette a pedagógus életpálya-modellt, illetve ösztöndíjakat biztosít a pedagógus hallgatók számára, főleg a hiányszakok esetében ez olyan voznerő lesz az ifjúság számára, hogy egy kezdődő új reneszánszát élhetjük meg a pedagógusképzésnek itt Szombathelyen illetve minden helyen az egyetemen ahol pedagógusképzés folyik.

Az új vezetők megbíztatása 2017. december 31-ig szól.

2013. október 16.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében