Hírek

Dömötör Tamás búcsúzik

2010. március 29., 12:27
Megvált a Weöres Sándor Színháztól a társulat főrendezője, Dömötör Tamás. A szakításról azt mondja, régóta érlelődött az elhatározása, ebben az évadban már nem is vállalt rendezést.
Dömötör Tamás búcsúzik

Dömötör Tamás alapítása óta a Weöres Sándor Színház főrendezője volt. Nevéhez több sikeres előadás fűződik, írója és rendezője volt a 9700 című nyitódarabnak is. Most mégis úgy érzi, a magyar színházi struktúra nem ad számára kellő alkotói szabadságot. Szerinte a kőszínházi modell versenyhelyzetbe kényszeríti a teátrumokat.

Dömötör Tamás - rendező
"Olyan darabokat választ, hogy biztos a siker, vagy valószínű, zenés könnyedebb darabokat. Valóban ez engem ennyire nem érdekel. Ez az egyik része. A másik része az, hogy ebben a rendszerben úgy kell működni, hogy egy darabra 6-7-8 hét próbaidő jut."

Jordán Tamás azt mondja, a fiatal rendezőt tehetséges színházi újítónak tartja, és megérti döntését. Neki azonban - színházigazgatóként - a szélesebb közönségigényt kell szem előtt tartania.

Jordán Tamás - igazgató, Weöres Sándor Színház
"Muszáj olyan étlapot nyújtani, olyan műsortervvel rendelkezni, amely kielégíti a vájtfülűeket, sokan vannak, akik nagyon értenek a színházhoz, de muszáj kielégíteni azokat is, akik még talán soha nem voltak színházban."

Dömötör Tamás Budapesten folytatja. Két nyári színházi előadásra készül és egy új tévésorozatban is dolgozik majd.