Hírek

Diákokat hívott vetélkedőre a Magyar Államkincstár

2019. december 11., 13:59

A pénzügyi tudatosság fejlesztése érdekében országjáró vetélkedő sorozatra hívta a Zala- és Veszprém megye után a vasi középiskolásokat a Magyar Államkincstár. A verseny a saját fejlesztésű Játék-Kincstár alkalmazáshoz kapcsolódott. A vasi döntőt a Megyeházán tartották.

Diákokat hívott vetélkedőre a Magyar Államkincstár

Milyen befektetés vagy éppen mely hitelkonstrukció a legmegfelelőbb valakinek? Csak személyesen, vagy akár elektronikusan is elintézhető mindez? Hogyan osszuk be a havi jövedelmünket vagy akár a zsebpénzünket? A lakosság pénzügyi tudatosságának, ismereteinek fejlesztése központi cél minden korosztálynál. Az Államkincstár országjáró vetélkedőjére a középiskolás diákokat hívták.

Borbély László András – pénzforgalmi elnökhelyettes, Magyar Államkincstár
„Kettős célt tűzött ki az Államkincstár, egyrészt a pénzügyi ismereteket szeretné elmélyíteni a középiskolásoknál, másrészt pedig megismertetni velük már most a Magyar Államkincstár szolgáltatásait. Ezen belül is elsősorban az állampapír forgalmazást.”

Novembertől júniusig megyénként mérik össze tudásukat a középiskolások a Játék-Kincstár elnevezésű vetélkedő sorozatban. Vas megyéből az online fordulóra 12 csapat jelentkezett, közülük az 5 legjobb jutott be a döntőbe.

Szilágyi Tamás – tanuló, Nádasdy Szakgimnázium, Csepreg
„Mi megnéztük az állampapírokat, az állampapír pluszt és a különböző konstrukciókat áttanulmányoztuk, és ha erről vannak kérdések, akkor tudjunk válaszolni, illetve volt a Játék Kincstár nevű app, és azzal játszottunk sokat, és a hasonló játékokat ott tudtuk megtekinteni, gyakorolni.”

Berta Dániel – tanuló, Jurisich Miklós Gimnázium, Kőszeg
„Ettől a versenytől az aranyérmet várom, mert nagyon sokat készültünk rá. Szerintem az egész csapat jól fog szerepelni, legalábbis remélem.”

Mercs Árpádné – felkészítő tanár, Horváth Boldizsár Szakgimnázium
„Az iskolánk közgazdasági és informatikai szakgimnázium, tehát az itt tanuló gyerekek érintettek a témában. Szeretik a szakmájukat, a versenyhelyzetet, ezért neveztünk be.”

A babakötvény kamatait a szülő bármikor felveheti. Ez igaz vagy hamis?

Ennél az állításnál a Hamis volt a helyes válasz. A megyei döntőben a feladatok között kirakójáték és activity is szerepelt. Az Államkincstár játékában a vasi középiskolák között az első helyen végzett a Horváth Boldizsár Szakgimnázium csapata, második lett a Nádasdy Tamás Szakgimnázium, a harmadik helyet pedig a kőszegi Jurisich Gimnázium csapata szerezte meg.