Hírek

December 22-től ünnepi műsorrenddel jelentkezik a Szombathelyi Televízió

2014. december 19., 19:50

A hagyományokhoz hűen ezúttal is lesz összefoglaló az esztendő legfontosabb híreiből, továbbá kulturális összeállításokat  és dokumentumfilmeket is láthatnak majd a nézők. Szombaton az évben utoljára jelenik meg a Szombathelyi7 önkormányzati hetilap is.

December 22-től ünnepi műsorrenddel jelentkezik a Szombathelyi Televízió

Az Ungaresca táncegyüttes gálaműsorát, a Magyar Kultúra Napi városi ünnepséget, a Prima és a Szent Márton-gálát, a szimfonikusok Hollywood Classics előadását és a Savaria Karneválon készült összeállításunkat is láthatják az év utolsó két hetében a Szombathelyi Televízió nézői. Egyebek mellett műsorra tűzzük a 102 éves Spiegler Elemérről készült portréfilmet, a tízrészes, Történelmi séták Szombathelyen című helytörténeti sorozatot, valamint a Miszori Zoltán esperes-főplébánosról szóló Pásztor című dokumentumfilmet is. Az ünnepek miatt napi híradóval nem, viszont Ez történt az évben címmel hírösszefoglalóval jelentkezünk.

Lovass Tibor – ügyvezető igazgató, Szombathelyi Médiaközpont
„A két ünnep között olyan műsorszámokat állítttunk össze, amelyben visszatekintünk az év fontosabb eseményeire, hónapról-hónapra követjük majd kronológiai sorrendben ezeket a történéseket, és olyan dokumentumfilmeket vettünk elő, amelyeket az idei évben és az előző esztendőkben készítettek a kollégáink.”

A Szombathelyi7 önkormányzati hetilap ezúttal 32 oldalon, a karácsony és az újév jegyében kínál olasnivalót. A december 20-án megjelenő számból kiderül, hogyan töltik a karácsonyt a világ különböző pontjain, vagy éppen azt, hogy mit érdemes felkeresni a téli szünetben. Olvasóink közreműködésével ajánlunk recepteket,  ajándékötleteket is.

Krizsán Zsuzsanna – felelős szerkesztő, Szombathelyi7
„Az olvasók megtudhatnak információkat például arról, hogy milyen népi szokások léteztek, jártunk az Alberti Zsófi – Endrődy Krisztián és Bálint Éva- Szabó Tibor házaspároknál, arról készítettünk riportot, hogy ők hogyan ünneplik a karácsonyt, a Médiaközpont munkatársai ajánlanak karácsonyra olvasi- és nézni valót.”

A Szombathelyi7 következő száma január 17-én jelenik meg. A Szombathelyi Televízió január 5-én jelentkezik újra friss hírekkel és tematikus magazinműsorokkal.