Hírek

Csütörtökön közgyűlés

2010. május 26., 17:11
Csütörtökön tartja szokásos havi közgyűlését Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata. A képviselők előtt 28 napirendi pont fekszik, ebből ötöt zárt ülésen tárgyalnak.
Csütörtökön közgyűlés

A képviselők mérlegbeszámolókat fogadnak el és tárgyalnak a leendő autóbusz pályaudvar területéről is. Ezen kívül a Jáki úti temető bővítéséről is határoznak, hiszen a koporsós temetések miatt új területekre van szüksége a vállalatnak. Egységes arculat kialakítására törekszik Szombathely, ezért tárgyalnak a város reklámkloncepciójáról is a közgyűlésen. Téma lesz még a jövő évi útfelújítási koncepció, és az is kiderülhet, mi lesz a még tavalyról illetve 2008. évről pénzhiány miatt elmaradt javításokkal. Többletforrást igényel az ISEUM beruházás is, ennek fedezetéről is határoznak az ülésen. A csökkentett költségvetési támogatás miatt több iskola is elbocsátásra, összevonásra kényszerül, ezeket a döntéseket is a közgyűlés hagyja jóvá csütörtökön. Emellett az óvodai- és iskolai csoportlétszámokról is határtoznak, valamint a Savaria Szakközépiskola Felsőfokú szakképzésindítási kérelméről is döntenek.

Zárt ülésen többek között az egészségügy területén dolgozók kitüntetéséről, illetve intézményvezetői kinevezésekről határoznak.