Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Cserélhető a régi hűtő

Adásban volt: 2016. június 16.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Folytatódik az Otthon Melege Program. Július 4-től újabb 500 millió forintos keretösszegben vissza nem térítendő támogatást biztosít a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium háztartási nagygépek, hűtő- és fagyasztóberendezések cseréjéhez. A pályázók között előnyt élveznek az energiatakarékos készülékek beszerzését tervező nagycsaládosok és nyugdíjasok.

Csendesen duruzsol ez a A++-os hűtő, amely 215kW éves áramfogyasztásával az energiatakarékos háztartási gépek közé tartozik. A 2014 szeptemberében indult Otthon Melege Program eddig mintegy 17 milliárd forint keretösszegben biztosított támogatást a pályázóknak. Ennek eredményeként mára több mint 85 ezer háztartás energiahatékonysága javult.

Sebestyén Balázs - értékesítő, SEBO Műszaki Szaküzlet
"A tavalyinál sokkal nagyobb érdeklődésre számítunk, számtalan kisnyugdíjas és nagycsaládos keresett fel minket már, hogy ők pályázhatnak elsőként ennek a programnak a keretében. Elsősorban az emberek a magasabb energiaosztályú termékeket keresik, tehát a A++-os és a A+++-os termékek iránt óriási az érdeklődés."

A támogatás összege A+ energiaosztályú készülék választásakor legfeljebb 25.000, A++ termék esetén 35.000, míg A+++ háztartási nagygépnél 45.000 forint. A támogatások révén jelentősen javulhat a lakossági energia-felhasználás hatékonysága, és csökkenhet a hazai szén-dioxid-kibocsátás.

Németh József
"Elsősorban annak örülök, hogy az államnak van olyan lehetősége, hogy biztosítja azt a 45 ezer forintot és így a nagycsaládosok és a kevés pénzű emberek is hozzá tudnak jutni egy ilyen készülékhez, ami a saját pénztárcájukból ad vissza pénzt."

A nyugat-dunántúli régióban a nyugdíjasok és nagycsaládosok július 18-tól, a további ügyfelek pedig július 20-tól pályázhatnak. Részletes információk a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium honlapján kaphatók. (( (www.kormany.hu)

2016. június 17.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében