Hírek

Csak pár perc hiányzott a bravúrhoz

2011. szeptember 12., 15:26

A mérkőzés hosszabbításában kapott góllal szenvedett 1:0 arányú verseget a Haladás Sopron Bank gárdája a bajnoki címvédő Videoton otthonában.

Csak pár perc hiányzott a bravúrhoz

A pontvadászat nyolcadik fordulójában a bajnok Videoton otthonában lépett pályára az utóbbi időben határozottan jó formában futballozó Haladás-Sopron Bank gárdája. A szombathelyiek mindenféle megilletődöttség nélkül kezdték a derbit, s az első félidőben  sorra alakították ki a gólhelyzeteket. Az első nagy ziccer a 26. percben adódott a vasiak előtt. Ekkor Halmosi húzott el a bal oldalon, pontos beadása után pedig a frissen igazolt Horváth  célozhatta meg a hazaiak kapuját, ám Tujvel nagy bravúrral hárítani tudott. Két perccel később ismét Halmosi volt az előkészítő. A válogatott játékos a gólra éhesen érkező  Nagy I. Gábort akarta megjátszani, de a fehérváriak  cerberusa ezúttal is résen volt. A 38. percben újfent Tujvel volt a főszereplő: Kenesei életerős lövését bravúrosan  tenyerelte ki. A kipattanóra berobbani Haladás  játékosok elől pedig Mitrovics piszkálta szögletre a labdát. Az első félidő végén 0:0-ás állásnál vonulhattak pihenőre a küzdő felek, ám a Perint-partiak némi szerencsével akár két-három góllal is vezethettek volna.

Fordulás után a Videoton is  nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt. A 49. percben Brandao be is vette a vasiak kapuját, ám a játékvezető lesállás miatt érvénytelenítette a találatot. Nem biztos, hogy igaza volt. A 73. percben viszont ismét a Haladás veszélyeztetett: szép támadás végén Rajos lőtt 17 méterről, tiszta helyzetből kapu fölé. A hajrá azonban a hazaiaké lett. A 83. percben Nikolics fejesét Rózsa védte parádés mozdulattal, a kipattanó labdát pedig Tóth Péter takarította el Brandao elől. A szombathelyiek csapatkapitányát  nem sokkal később  kiállította a játékvezető. Tóth sárga lapot érően lökte fel Brandaót, s mivel  korábban  már kapott egy ilyen színű kártyát, villant a piros is. Az emberhátrányban játszó Haladás számára a 91. percben jött a feketeleves, amikor Mitrovics beadása után Vaskó bólintott a szombathelyi kapuba. A találkozót végül a Videoton nyerte 1:0 arányban,  ám a vasiak a mutatott játék és helyzetek alapján minimum egy pontra feltétlenül rászolgáltak volna. Vereségének köszönhetően a Haladásnak továbbra is 8 pontja van, amivel maradt a tabella 11. helyén. A szombathelyiek a hét végén a hatodik helyezett Pápa gárdáját fogadják a Rohonci úton.