Hírek

Civil sarok a Városházán

2014. szeptember 26., 17:08

Civil szervezeteket támogató projekt keretében létrehozták a Városháza aulájában a civil sarkot. Az új szolgáltatás segítségével megismerkedhetnek az emberek a civil szervezetek tevékenységi köreivel.

Civil sarok a Városházán

A szombathelyi önkormányzat a Martinus Egyesülettel és a Civil Kerekasztallal pályázatot nyert, mintegy 20 millió forint összegben. Ennek keretében valósult meg a civil sarok a Városháza aulájában, ami ingyenes internetkapcsolatot biztosít a civileknek.

Takátsné Tenki Mária – tanácsnok
„A portán lehet bejelenteni, a civil referenst értesíti a porta és így lehet használni ezt a civil sarkot. A sarokhoz tartozik egy képernyő is, amin folyamatosan a szervezetek munkájáról megy ismertető.”

A program segítségével a szervezetek folyamatosan tudósítanak tevékenységeikről.

Kőszegfalviné Pajor Klára – elnök, Szombathelyi Civil Kerekasztal
„A civil szervezetek részéről ez egy nagyon nagy segítség és előrelépés, mert nemcsak a saját berkeinkben, hanem a lakosság is meg tudja nézni milyenek a civil szervezetek.

A Szépítő Egyesület örömmel vette a civil sarok létrehozását, hiszen ez lehetővé teszi számukra is, hogy közvetve informálják a lakosságot tevékenységeikről.

Bődi Lívia – vezetőségi tag, Szombathelyi Szépítő Egyesület
„A Szépítő Egyesület legtöbb tagjának van internet elérhetősége, de úgy gondoljuk, hogy azok a tagok, akiknek nincs erre lehetőségük, azok igénybe tudják venni ahhoz, hogy az egyesület dolgait kövessék. Elkészült már a Szépítő Egyesületnek az az anyaga, ami fel fog kerülni a képújságra.”

Eddig húsz civil szervezet küldte be bemutatkozó kisfilmjét, amelyeket a Városháza aulájában az érdeklődők megtekinthetnek.