Hírek

Civil programok

2018. július 19., 15:25

Komoly és szórakoztató programokat is ismertettek a civil reggeli résztvevői - nemcsak Szombathelyre, hanem a környező településekre is.

Civil programok

A múlttal, a jelennel és a jövővel is foglalkozik az idei Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem, amelyhez augusztus első hétvégéjén tervezőtábor is kapcsolódik. A fiatalok érdekes feladatot kapnak.

Bakó Béla - igazgató, Vas Megyei TIT
“Akár a Körmendi út felől, akár a Dolgozók útja felől vagy a Zanati út felől valaki megérkezik a városba, hogyan és mint lehetne úgy fellendíteni, felfejleszteni a városképet, hogy amikor valaki megérkezik a városba, legyen egy első benyomása, egy olyan pozitív első benyomása a városról, ami Szombathelyet egy kicsit jobb színben mutatja meg.”

Az egyetemisták tervpályázatot készítenek majd, amit át is adnak a városvezetésnek. Az előadásokon pedig nemcsak az épített örökséggel, hanem olyan ismert városfejlesztési koncepciókkal is foglalkoznak, mint az okosváros vagy a zöldváros.

Kőszegen az ostromnapokról szól az egész augusztus, de a leglátványosabb programok 3-a és 5-e között lesznek.

Győrffy Gábor - turisztikai menedzser
“Az idén különleges attrakció lesz, hogy a nagy Szulejmán szigetvári díszsátra, úgynevezett pompasátra is megtekinthető lesz, egy egész török tábor áll össze. Lesz egy mesesátor, ahol a kicsik elnyugodhatnak délután, lesz állatsimogató. És soha ennyi lovas program, mint az idén, nem volt még az ostromnapokon.”

Először lesz az augusztus 10-ei hétvégén Bozsokon versfesztivál, amelyet az Aranypatak mellett álló műemlék toronyrom tövében egy szombathelyi civil szervezet és a Rózsabors műhely szervez. Pénteken egy kiállítás nyílik majd a költemények ihlette alkotásokból.

Kiss Judit - elnök, Castanea Egészséges Középkorúakért Egyesület
“A másik napon pedig zenei programok vannak. Megzenésített versek, és találkozhatnak a vers kedvelői olyan szerzőkkel, akik interaktív formában próbálják a saját verseiket elmondani, és ezeket népszerűsíteni. Az est sztárvendége idézőjelbe téve Varró Dániel.”

Az eseménnyel a Vas megyei költőket és verseiket szeretnék népszerűsíteni a szervezők.