Hírek

Civil Kerekasztal Tanodája

2017. március 29., 16:33

Hétfőtől csütörtökig várja délutánonként a Civil Kerekasztal Tanodája a projektbe bevont kisiskolásokat. A sikeres pályázat célja a felzárkóztatás, a tanulás és pályaválasztás segítése, valamint a szabadidő hasznos eltöltése.

Civil Kerekasztal Tanodája

"Te jössz! És piros."

Kártyapartik, társasjátékok, rajzolási lehetőség várja a Civil Kerekasztal Tanodájában a kisiskolásokat. A szabadidő hasznos eltöltésése mellett a tanulás segítésében is szerepet vállalnak.

Kőszegfalviné Pajor Klára - elnök, Civil Kerekasztal
"A kompetenciafelmérés alapján olvasássegítés, -értés, számtan, attól függően, hogy melyik gyereknek mire lesz szüksége."

Az  Aranyhíd központból és a Dési Huber István Általános Iskolából kerül ki az a  30 gyermek, akik részt vesznek a Civil Kerekasztal Tanoda projektjében. A cél a szociális hátrányok kompenzálása, a közösségfejlesztés, hogy a gyerekek a csellengés helyett a délutáni foglalkozásokon töltsék szabadidejüket.

"Összerakjuk, aztán megnézzük mi jön ki belőle"

A projektben részt vevő szakemberek feladata, hogy motiválják a gyermekeket, segítsék a tanulást és ezekkel képesek legyenek biztosítani, hogy a bevont diákok ne morzsolódjanak le.

Zsuzsics Armandó
"A játékok is nagyon jók, a nénik is, a bácsik is."

A fejlesztés érdekében a Tanoda további programokat is tervez: szakmák bemutatását a pályaválasztás segítése érdekében; csoportfoglalkozásokat, amelyeknek célja a tanulók önismeretének, pozitív jövőképének fejlesztése, vagy fórumokat az iskolarendszerről, hogy megkönnyítsék a továbbtanuláshoz kapcsolódó döntéseket.