Hírek

Bruttó 40 millió forintból újul meg az Akacs Mihály utca Szűrcsapó és Hargita utca közötti szakasza

2024. április 05., 21:25

Bruttó 40 millió forintból újul meg az Akacs Mihály utca Szűrcsapó és Hargita utca közötti szakasza. A munkálatok jelenleg is zajlanak, a kivitelező egy hónap múlva végezhet a munkával.

Bruttó 40 millió forintból újul meg az Akacs Mihály utca Szűrcsapó és Hargita utca közötti szakasza

Ráfért már a felújítás az Akacs Mihály utca Szűrcsapó és Hargita utca közötti szakaszára. A lakók régi vágya valósul meg ezzel.

Horváth Soma - alpolgármester

“Jelen pillanatban a szegélyezés folyik, aztán jövő héten be fogják építeni az új vízelvezetést, 6 vízelvezető akna fog beépítésre kerülni, és ami további jó hír, hogy az itt élő lakók előtt, ahol nem térköves és őáltaluk korábban felújított bejáró van, ott a kapubejárókat is a kivitelező rendbe fogja tenni, ezt kértük a kooperációkon is és sikerrel járunk.”

Az önkormányzat idén saját forrásból, 800 millió forintból újítja fel a rossz állapotban lévő utakat. Az Akacs Mihály utcának ezen szakaszát is ennek a keretében, bruttó 40 millió forintból teszik rendbe. A munkálatok a Hargita és az Akacs Mihály utca kereszteződésében folytatódnak, itt megújul a burkolat. A munkálatokkal a kivitelező legkésőbb május 4-éig végezhet.