Hírek

Bravúros győzelmet aratott a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata

2018. január 17., 15:00

A szombathelyiek 4:2-re verték az Aréna Savariában a listavezető Berettyóújfalu együttesét.

Bravúros győzelmet aratott a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata

Remekül kezdte az éllovas Berettyóújfalu elleni mérkőzését a Haladás. A szombathelyiek a derbi 5. percében már 2:0-ra vezettek Vidák és Hajmási találatainak köszönhetően. A folytatásban aztán a listavezető Berettyóújfalu is megrázta magát és Harmati találatával szépített is. A 2:1-es állásról induló második félidőben ugyan a vendégek támadtak többet, ám előbb Michel Melo, majd pedig Bencsik is bevette a kapujukat, így gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés sorsa. A 4:2-es végeredményt Sanchez állította be a találkozó 35. percében.

Turzó József - vezetőedző, Swietelsky-Haladás VSE
“Kicsit úgy éreztem, hogy sebességben, a futás sebességében jobbak vagyunk a Berettyóújfalunál. Játékban a több minőségi légióssal azért felülmúltak bennünket. De azért mindig becsúsztunk, mindig odaértünk, mindig kirúgtuk a labdát és az úgymond kényszermegoldásként betett  Matyi Beni extrát nyújtott ma este.”

A Haladás csapatából két alapember is hiányzott a mérkőzésen: a sérüléssel bajlódó Gyurcsányi Zsolt, valamint a kiállítása miatt eltiltott hálóőr, Sásdi Bálint. Utóbbit Matyi Benjámin helyettesítette a kapuban, aki fantasztikus teljesítménnyel rukkolt ki.

Matyi Benjámin - futsaljátékos, Swietelsky-Haladás VSE
“Őszinte leszek: én epizódszerepet kaptam eddig. Nagyon örültem a lehetőségnek, attól függetlenül, hogy a Bálint sajnos piros lapot kapott. Minden erőmmel azon voltam, hogy bizonyítsak, hogy bármikor lehet rám számítani.”

Bravúros győzelmének köszönhetően a szombathelyi együttes feljött a tabella harmadik helyére. A vasi zöld-fehérek legközelebb január 29-én, hétfőn  lépnek pályára, amikor a korábban elmaradt Dunaferr elleni bajnokijukat pótolják az Aréna Savariában.