Hírek

Biztosítotti jogviszonyra van szükség az otthonfelújítási támogatás és az ehhez kapcsolható kedvezményes hitel igényléséhez

2021. január 13., 13:45

A kormányhivatal arra hívja fel a figyelmet, hogy aki a havi 8000 forintos egészségügyi szolgáltatási járulékot fizeti, az ugyan jogosult az ellátásra, de nem biztosított, így nem élhet a kedvezményes lehetőséggel.

Januártól igényelhető a támogatás, amely a korszerűsítésre fordított költségek fele, de maximum 3 millió forint lehet. A kérelmeket az Államkincstár bírálja el, benyújtani a kormányablakokban, postán vagy elektronikus úton is lehet - ebben nyilatkozni kell, hogy az igénylőnek van-e társadalombiztosítása. Aki a  kedvezményes hitelt is igénybe venné, annak a kérelemhez az igazolást is csatolnia kell a biztosítotti jogviszonyáról.

Krecskó Erika - főosztályvezető, Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály, Vas Megyei Kormányhivatal
A CSOK, illetve az ahhoz kapcsolódó hitelekhez hasonlatos, itt biztosítotti jogviszony igazolására szükség van, tehát ezzel kapcsolatban ha valakinek tervei vannak, az egészségbiztosítási osztályt kell megkeresnie, javaslom elsősorban az elektronikus lehetőségek használatát, hogy ne kelljen személyesen befáradni.