Hírek

Betűleves lett a Csónakázó-tóból

2016. szeptember 26., 15:48

Open Art címmel rendezett rendhagyó művészeti akciót szombaton a Westwerk Művészeti Alkotóműhely és Kulturális Egyesület. A szombathelyi alkotókból álló csoportosulás ezúttal a Csónakázó-tavat használta kiállítótérnek.

Betűleves lett a Csónakázó-tóból

Képzőművészeti játszótérré változtatták a Csónakázó-tó egy részét a Westwerk Művészeti Alkotóműhely és Kulturális Egyesület tagjai.

Aki csónakba ült, akár értelmes szavakat is alkothatott az evezőlapáttal tologatható  felfújt fóliabetűkből.

Készman József - művészettörténész
“Annyiban fontosak ezek a nyilvános alkotások, közösségi megmozdulások, amennyiben visszavisznek a művészet eredetéhez. Befogadó nélkül ez nem lehetséges. Ráadásul új aspektus, hogy nem egy kiállítótérben jelennek meg az alkotások, hanem közvetlen kapcsolatba kerülnek a befogadójukkal.“

A westwerkesek - szándékuk szerint - erre az alkalomra egy tál betűlevessé változtatták a tavat. A csoportosulás egy éve alakult, jelenleg 11 tagja van.

Bakucz András - egyesületi tag, Westwerk
“Azért jött létre ez a kezdeményezés, hogy az itt élő, zömében 30-40 éves képzőművészek együtt dolgozzanak, és legyen valami olyan közös projekt, ahol projektszellemben, alkotóműhelyként tudunk tevékenykedni.”

A betűk mellett különleges békalencsék úsztak a tavon, és egy éjszaka világító medúza is várakozott a parton. Az egyesület tagja ugyanakkor már következő művészeti projektek előkészítésével is foglalkoznak.

Baki  Orsolya - egyesületi tag, Westwerk
“Land art-os terveink is vannak, Szombathely különböző területeire reflektáló alkotásokat tervezünk, a közönséget bevonó munkákkal. A Weöres Sándor Színházban is lesz tavasszal csoportos kiállításunk, mindig egy közös tematikára fűzzük fel a műtárgyakat.”

A csoportosulás tevékenységét a megnyitón Takátsné Tenki Mária képviselő méltatta, a bemutató létrejöttét az önkormányzat is támogatta.