Hírek

Bemutatták a Haladás sportkomplexum látványterveit

2015. január 29., 20:05

Még az év vége előtt megkezdődhet a Haladás új sportkomplexumának építése és az Illés Akadémia bővítése, fejlesztése is. A két beruházás összesen több mint 12 milliárd forintos állami támogatásból valósul majd meg.

Bemutatták a Haladás sportkomplexum látványterveit

A csütörtöki közgyűlésen mutatták be a képviselőknek a Haladás új sportkomplexumának látványterveit. A grémium tagjai kérdéseket tehettek fel a mérnöki stáb vezetőinek, valamint az előkészületeket összefogó Vígh László miniszeteri biztosnak. A közgyűlés szünetében tartott sajtótéjékoztatón a média képviselői kaptak összefoglalót a 9,6 milliárd forintos állami beruházásról.

Puskás Tivadar polgármester
“A Haladás stadion,  illetve sportkomplexum ez a maga nemében a 9,6 milliárdjával azt hiszem, hogy az első, illetve a legnagyobb beruházások egyike, ami egyáltalán valaha a városban történt. Én gondolom, hogy annak idején az 1700-as évek végén, az 1800-as évek elején a székesegyház építése hasonlóan nagy invesztíció lehetett.”

A tervek szerint a tényleges építkezés még az idén elkezdődhet. Vígh László ígeretet tett arra, hogy a 2016-os szilveszteri bulit már az új sportlétesítményben tarthatják meg a szombathelyiek.

Vígh László miniszteri biztos
“Most a stadionnak bemutattuk a koncepciótervét. Nyár eléjére készen vagyunk a kiviteli tervvel. Ez alapján kiírjuk a kivitelező kiválasztására a közbeszerzési eljárást. Ez általában 4-5 hónap szokott lenni. Azt tervezzük, hogy az idei év végére a kivitelezőnek át tudjuk adni az építési területet, 12-13 hónap kivitelezéssel számolunk.”

A közgyűlésen szó esett az Illés Akadémia 2,5 milliárdos fejlesztéséről, bővítéséről is. A jelenlegi elképzelések szerint az az építkezés szinte párhuzamosan folyik majd a Haladás sportkomplexumának kivitelezésével, azaz a munka idén megkezdődik és jövő év végéig befejeződik.