Hírek

Befektetői konferencia

2014. szeptember 29., 16:09

Miként lehet a gazdaságfejlesztést ösztönözni Kőszegen és térségében – ez volt a fő témája annak a Befektetői konferenciának, amelyet a Kőszegi és Felső-Répcementi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma szervezett a környék vállalkozásai számára.

Befektetői konferencia

Tavasszal avatták fel a csepregi Uniriv Kft. új csarnokát. A családi vállalkozás 1991-ben indult, most már 110-en dolgoznak a gyárban. A kistérség egyik nagyfoglalkoztatójának számítanak. 10 hátrányos helyzetű, korábban munkanélküli embert foglalkoztatnak a Kőszegi és a Felső-Répcementi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma uniós pályázatának keretében.

Spitz Zoltán - pályázati referens, Uniriv Kft.
A projekt kiírása szerint 6+ 6 hónap volt a vállalás. A célunk persze az, hogy minél tovább foglalkoztassuk ezt a létszámot.

Kőszeg városa 2012-ben nyújtotta be a helyi gazdaság- és közszolgáltatás-fejlesztését hátrányos helyzetű munkanélküliek foglalkoztatásával megvalósító pályázatát.

Rezner Hajnalka - projektmenedszer, Kőszeg Város Önkormányzata
Ebben a projektben szám szerint 30 munkanélküli jutott munkához. Hátrányos helyzetűnek számítanak sokan, GYES-ről visszatérő anyukák, 50 év felettiek, 25 év alatti pályakezdők, és még sorolhatnám.

A 70 millió forint összköltségű programban Kőszeg és Bük önkormányzata, valamint két csepregi és két kőszegi vállalkozás 30 munkanélkülit foglalkoztat.

Básthy Béla - elnök, Kőszegi és Felső-Répcementi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
Ennek a pályázatnak volt egy olyan pillére, hogy a térség vállalkozóival való együttműködést is fejlessze, valamint hogy feltárja, milyen befektetés szükséges ahhoz, hogy gazdasági szempontból jobban működjön a térség.

"Mi az, amit kínálni tudunk befektetőknek, vállalkozóknak? Miért érdemes itt a térségben működni?"

A két kistérség befektetési lehetőségeit már feltérképezték, ezekről kiadvány is készült. Most konferencián tekintették át az eddigi eredményeket, a jövőre szóló javaslatokat. A résztvevők megismerhették a KRAFT- kreatív város koncepciót is.