Hírek

Bakondi György Szombathelyen

2015. március 02., 18:44

Bakondi György országos katasztrófavédelmi főigazgató szakmai konzultációra érkezett Szombathelyre. Az altábornagy szemlét is tartott a megyei igazgatóságon.

Bakondi György Szombathelyen

Bakondi György tűzoltó altábornagy szemlét tartott hétfőn a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. A szakmai értekezletre meghívást kaptak a megyei társszervek, a rendvédelmi, és együttműködő szervek vezetői.

Bakondi György - országos katasztrófavédelmi főigazgató
„Akár a kéményseprő hulladékgazdálkodással, akár más hatósági jogköreinkkel, kritikus infrastruktúrával összefüggésben, ami itt a megyében van, erről fogunk konzultálni, hogy én is benyomást szerezzek arról, hogy azok az elképzelések, azok a jogszabályok, amelyeket a Parlament megalkotott, vajon a végrahajtás szintjén hogyan realizálódnak.”

A főigazgató elmondta: a vízügyi és a közúti igazgatóság vezetőivel tárgyalt a Vas megyében évente visszatérő árvízi veszélyekről és a térségen áthaladó teheráru forgalomról. A kiemelt stratégiai társszervekkel folytatott eszmecserét a Vas Megyei Katasztrófavédelem igazgatója sikeresnek értékelte.

Erdélyi Krisztián – igazgató, megyei katasztrófavédelemi igazgatóság
„Itt olyan információk hangzottak el, ami az én munkámat vastagon elősegíti. Nagyjából látom azokat a visszacsatolásokat, amin elindultam. Igyekszem az információkat, amiket megkaptam, beépíteni a mindennapos munkámba.”

A főigazgató  olyan aktuális kérdésekben kezdeményezett konzultációt, mint az életpályamodell vagy a vízügyi hatóság munkája.