Hírek

Az LMP részt vesz a szombathelyi demonstrációkon - sajtóközlemény

2011. május 18., 10:13
 A Lehet Más a Politika több alkalommal kifejtette már véleményét a szombathelyi iskolarendszer átalakításával kapcsolatban. Az LMP ellenzi az iskolabezárási és összevonási terveket, ezért tagjai részt vesznek az iskolák által szervezett demonstrációkon
Az LMP részt vesz a szombathelyi demonstrációkon - sajtóközlemény
Május 19-én a Gépipari és a Savaria Szakközépiskolák, 24-én a Szent-Györgyi Albert Középiskola tartanak békés demonstrációt a szombathelyi városháza előtt, hogy tiltakozzanak a Fideszes városvezetés iskola összevonási, illetve bezárási terve ellen.

Az LMP szerint szakmailag nem indokolt sem a jól működő szakközépiskolák egymásba olvasztása, sem a gimnázium megszűntetése.

Az LMP országos szinten szólította fel nemrég az önkormányzatokat, hogy hagyják abba az iskolabezárásokat, összevonásokat és átadásokat, a Parlamentben pedig egy Nemzeti Iskolamentő Alap létrehozását kezdeményezte.

Az LMP Szombathelyi Szervezete arra kéri az Oktatási Bizottság tagjait, valamint a városi képviselőket, hogy ne szavazzák meg a minimális megtakarítással járó, ám óriási károkat okozó javaslatot.