Hírek

Az év potyagóljával mentett pontot a Szombathelyi Haladás

2021. április 13., 14:50

A hazai pályán játszó zöld-fehérek a hosszabbításban, egy óriási kapusbaki után egyenlítettek a Kazincbarcika ellen.

 

Az év potyagóljával mentett pontot a Szombathelyi Haladás

A kiesés elől menekülő Kazincbarcikát látta vendégül a sérülések és eltiltások miatt továbbra is ezer sebből vérző Szombathelyi Haladás az NB II-es labdarúgó-bajnokság 32. játéknapján. Az első félidő derekán könnyedén vezetéshez juthatott volna a Hali: Medgyes Zoltán a jobb oldalon megiramodva betört a tizenhatoson belülre, visszafelé próbált cselezni, de a vendégek védője elhúzta a lábát. A jogosan megítélt büntetőt Németh Milán a kapusba lőtte.

A második félidő már jóval több izgalmat hozott. Az 56. percben egy labdaszerzés után Kiss Bence hozta helyzetbe Medgyest, a Haladás gólzsákja laposan kilőtte a hosszú alsót és megszerezte a vezetést a szombathelyieknek. A 82. percben szinte a semmiből egyenlített a Kazincbarcika: a korábbi Haladás-játékos, Tóth-Gábor Kristóf szerzett labdát a félpályán, a kontra végén Takács Tamás passzolt Kovachoz, aki Verpecz lábai között passzolt a kapuba, 1-1. A rendes játékidő utolsó percében leforrázta a vendégcsapat a Halit: a hazai védők nem vették komolyan Kovács Mátét, aki 17 méterről egy igazítás után elemi erővel bombázott a léc alá.

Nagy meglepetésre fordított tehát a Kazincbarcika, de aztán a hosszabbításban jött a csattanó. Már a 93. percben jártunk, amikor Bosnjak égbe lőtt beadásánál óriásit bakizott a vendégek kapusa, aki egész egyszerűen mellényúlt a labdának. Ilyen szinten ritkán látható potyagóllal mentett pontot a Szombathelyi Haladás, a végeredmény 2-2. Az eltiltott Mátyus Jánost helyettesítő Felipe Matos szerint a szerencse is a Hali mellé állt a mérkőzésen.

Felipe Matos - másodedző, Szombathelyi Haladás
“Rúgtuk a gólt, utána kicsit leültünk, elfáradtunk, majd kaptunk kettőt. Az utolsó percben Pedro rúgta ezt a másodikat, ami nyilván nem figura volt, hanem szerencse volt. Úgy kezdtem ma a játékosoknak, hogy van egy magyar mondás: szűz kéz szerencsét hoz. Ez ma nem annyira jött össze, szűz kezemmel nem annyira hoztam szerencsét. De aztán a végén mégis szerencsénk volt, mert nyertünk egy pontot.”

A Haladás vasárnap a Békéscsaba vendégeként folytatja az NB II-es bajnokságot.