Hírek

Az előzetes várakozásokkal ellentétben nagyobb lélegzetvételhez jutott a Szombathelyi Haladás

2024. január 03., 18:05

Az előzetes várakozásokkal ellentétben nagyobb lélegzetvételhez jutott a Szombathelyi Haladás: az ünnepek alatt csökkent Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. tartozása.

Az előzetes várakozásokkal ellentétben nagyobb lélegzetvételhez jutott a Szombathelyi Haladás

Az elmúlt hónapokban mintegy 430 millió forintos hiányról szóltak a hírek, a labdarúgók és a szakmai stáb sem kapta meg illetményét. Ennek nyomán több labdarúgó is kezdeményezte szerződésének felbontását.

Az ünnepek alatt azonban a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. tartozása csökkent. December 22-én a szeptemberi, egy héttel később pedig az októberi béreket rendezte a klub. Czeglédy Csaba független önkormányzati képviselő közösségi oldalán arról írt, hogy nem az érintett Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft., hanem a Haladás Marketing Kft. számlájáról egyenlítették ki a tartozás egy részét.

Egy internetes portál szerint az Opten cégnyilvántartó december 20-án végrehajtást jegyzett be a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft.-re. Az elmaradt bérek rendezésével a labdarúgók nem tudnak egyoldalúan szerződést bontani.

A klub vezetése továbbra is azon dolgozik, hogy a tavaszi szezonkezdetre rendezze az elmaradásokat és biztosítsa a következő félévre szükséges anyagi feltételeket.