Hírek

Aszfaltozzák a 86-os főútat

2014. április 16., 18:00

Érdemes kerülni a Szombathelyről Sárvárra autózóknak, ugyanis útszűkület mellett, aszfaltozással folytatódik a 86-os főút felújítása, a régi és az új nyomvonalon is. Nem csak a 86-oson zajlik munka Vas megyében: mintegy 100 kilométeren alsórendű útszakaszok is megújulhatnak.

Aszfaltozzák a 86-os főútat

Innen, a város széli körforgalomtól kell már útszűkületre számítania az autósoknak a 86-os számú főúton. Az e-útdíj első tapasztalataiból kiderült, hogy az autópályák és a 4-es út után a 86-os a legleterheltebb az egész országban. Éppen ezért, jelentősen feltorlódhatnak a teherautók a forgalmasabb időszakokban az útszűkület miatt. Személyautóval érdemes elkerülni ezt a szakaszt – erről is beszélt Kovács Ferenc, útügyi miniszteri biztos, az aktuális Vas megyei útépítések között.

Kovács Ferenc – Vas megyei útügyi miniszteri biztos
„A Zanati úti vasúti felüljárótól egészen a vépi felüljáróig aktív aszfaltozási munkálatok kezdődtek el és folynak: részben a régi nyomvonalon, teljes felületen le lesz cserélve az aszfaltréteg, illetve az új nyomvonalnak is az aszfaltozása zajlik, ezért csak egy nyomsávon, egy iránya közlekedhetnek az autók és ezért kérünk mindenkit, akinek módja és lehetősége van, kerülje ki ezt az útvonalszakaszt.”

A tájékoztatón arról is szó volt, hogy hosszú évek után már nem csak főutak újulhatnak meg, hanem több alsórendű szakasz is minőségi burkolatot kaphat. A települési polgármesterekkel közösen választották ki a szakemberek a sürgősen felújítandó szakaszokat.

Kovács Jenő – megyei főmérnök
„Most idén megjelent egy 37 szakaszt tartalmazó lista, ez pontosan 100 kilométert jelent az 1200 kilométer Vas megyei alsóbbrendű úthálózatból, ezt tartom én egy igen nagy eredménynek.”

Az alsóbbrendű szakaszok fejlesztésének pontos idejét még nem tudni, annyi biztos, hogy a 8 legfontosabb utat még idén megújítják Vas megyében.