Hírek

Árokba hajtott egy személyautó szombat reggel a 87-es úton Lukácsházán

2024. január 15., 19:51

Árokba hajtott egy személyautó szombat reggel a 87-es úton Lukácsházán, a nemescsói elágazásnál. A Citroen egyik utasa beszorult a kocsiba, a kiérkező rendőrök emelték ki. A baleset oka az volt, hogy a sofőr nem takarította le megfelelően a jeges szélvédőt, mielőtt elindult.

Árokba hajtott egy személyautó szombat reggel a 87-es úton Lukácsházán

Kívül-belül jeges volt a szélvédő, amikor a Szombathely felől érkező Citroen sofőrje a 8641-es számú útra akart kanyarodni Lukácsházánál, szombaton reggel. Az autót vezető nő emlékezetből szerette volna megoldani a manővert, azonban pár méterrel eltévesztette a célt, így a gépkocsi az árokba borult. Az autó egyik utasát a rendőrök emelték ki. Utána a mentők kivizsgálták - nem kellett kórházba szállítani. A kőszegszerdahelyi, kőszegdoroszlói és a kőszegi tűzoltók áramtalanították, majd kiemelték a gépjárművet az árokból, valamint ideiglenesen a rendőrökkel együtt irányították a forgalmat. A hasonló balesetek megelőzése érdekében fontos, hogy indulás előtt a szélvédőt és az ablakokat megszabadítsuk a jégtől, szennyeződésektől.

A telefonnál Unger József - közlekedési szakértő

“Nagyon sokszor találkozunk sajnos olyan járművezetőkkel, akiknek nincs megfelelő ideje arra, hogy letakarítsa a járművét. Tehát addig nem indulunk el, amíg az első szélvédő, az oldalsó szélvédők, hátsó szélvédők nincsenek letakarítva - ez közlekedésbiztonsági szempontból is veszélyes.”

Ha nincsen kéznél benzinkutakon is beszerezhető fagymentesítő vagy jégoldó készítmény, legcélszerűbb, ha úgy tervezzük meg teendőinket, hogy legyen elég időnk eltávolítani a jeget a szükséges helyekről, jégkaparó segítségével. Az ide vonatkozó jogszabály szerint olyan állapotú járművel kell részt venni a közúti közlekedésben, ami nem balesetveszélyes.