Hírek

Aranyéremmel tért haza Németh Zsuzsanna

2014. április 25., 23:32

Két éremmel, valamint két értékes helyezéssel tértek haza Szardínia szigetéről a szombathelyi  Leo Karate-do SE sportolói. A legjobb szereplés Németh Zsuzsanna nevéhez fűződik, aki küzdelem versenyszámban a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Aranyéremmel tért haza Németh Zsuzsanna

A szombathelyi Leo Karate-do SE képviselte a magyar színeket a Cagliariban megrendezett nemzetközi karate versenyen. A vasi klub sportolói végül egy arany- és egy ezüstérem mellett két negyedik helyezéssel gazdagodtak a rangos viadalon.

Gál Róbert vezetőedző, Leo Karate-do SE
“Az előzetes várakozásokat felülmúltuk, bár ez visszagondolva lehetett volna picit jobb is, mert Enikő egy tizeddel csúszott le az aranyéremről. Ez nagyon szoros volt. Ez ellenfelét talán jobban ismerték, mert régóta van a felnőtt mezőnyben.”

A magyar versenyzők közül Németh Zsuzsanna szerepelt a legjobban, aki nyitásként a negyedik helyet szerezte meg a formagyakorlatban. Ezt követően a küzdelemben legyőzhetetlennek bizonyult és a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel.

Németh Zsuzsanna versenyző, Leo Karate-do SE
“Úgy érzem, hogy a felkészülésemből megpróbáltam kihozni a maximumot. De munka és egészségügyi problémák miatt kicsit nehéz volt. A négyes döntőben az ellenfeleimet nagyjából ismertem, viszont két éve mérkőztem utoljára az egyikőjükkel. Erre a mérkőzésre annyira nem tudtam alapozni, mert két év elég hosszú idő, de most nem hagytam szorosra a küzdelmet.”

Gál Enikő a formagyakorlatban mutatott jobb formát és ebben a versenyszámban minámális különbséggel lemaradva a második helyen végzett. Küzdelemben viszont hadilábon állt a szerencsével és végül negyedikként zárt.

Gál Enikő versenyző, Leo Karate-do SE
“Én úgy gondolom, hogy ez is nagyon jó teljesítmény volt és igazából nem voltam elkeseredve. Nagyon jó az a második helyezés, mert erősek voltak az ellenfelek. Ez az egy tized pont igazából nem jelent semmit, mert minden egyes helyezés között egy-két tized eltérések voltak.”

A Leo Karate-do SE versenyzői a folytatásban sem pihenhetnek, ugyanis májusban három hazai erőpróbán képviselik majd a szombathelyi színeket. Remélhetőleg olyan siekerrel, mint ahogyan azt az elmúlt időszakban tették.