Hírek

Általános iskolásoknak tartanak bemutatót a tűzoltók

2017. március 31., 16:25

A hőkamera és a ruha - a tűzoltók ezzel aratták a legnagyobb sikert a gyerekek körében az Oladi Általános Iskolában. Az alsó tagozatosok vettek részt a látványos tűzvédelmi oktatáson, de hamarosan más intézményekbe is ellátogatnak a lánglovagok.

Általános iskolásoknak tartanak bemutatót a tűzoltók

Tűzoltók tartanak elméleti és gyakorlati képzést az alsósoknak az oladi iskolában.

“Ezen is, és gyakorlatilag a nadrágján is fényvisszaverő csíkok vannak”

Céljuk az, hogy a diákok megismerkedjenek a munkájukkal, tisztában legyenek a tüzes balesetek megelőzésével és a veszélyhelyzetek kezelésével is.

Bojtos Joel - tanuló
“Bemutatták az oxigénpalackot, meg a ruhát, ez érdekelt a legjobban.”

Emellett általában a hőkamera a gyerekek kedvence: ezt ki is próbálhatják, amikor ilyen programon vesznek részt. A gyerekek ezúttal is rácsodálkoztak a műszerre.

Egyed László - szóvivő, Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
“Itt a hátam mögött a kollégám a szolgálatban éppen azt mutatja meg, hogy milyen eszközökkel tudják bemutatni a feladatokat az irányításnál, a tűz oltásánál. A gyerekek rendkívül érdeklődőek. Életkori sajátosságaikat figyelembe véve próbáljuk megfogni azt a programon belüli témát, tematikát, hogy ez minél jobbban rögzüljön.”

Tavaly kereste meg először a vasi iskolákat a katasztrófavédelem, hogy felajánlja az ilyen jellegű oktatást - szinte mindegyik intézmény élt is a lehetőséggel.

Nagyné Kuglits Éva - egészségfejlesztő pedagógus, Oladi Általános Iskola
“Nagyon fontosnak tartjuk, hogy ne csak tőlünk, osztályfőnököktől, tanároktól, hanem konkrétan szakemberektől is hallják a gyerekek ezeket az előadásokat, ahol kérdezhetnek, életközeli helyzetben megtapasztalhatják. A téma főleg a piciknek az otthoni háztartási balesetek, a háztartásban előforduló tűzesetek.”

A következő hetekben több szombathelyi általános iskolába szerveznek majd hasonló programot a diákoknak.